Sport

Sesongen over for Deilas menn – røk ut av mesterliga etter stortap

Med 0-4-tap (0-5 sammenlagt) for UANL Tigres i kvartfinalen i Concacafs mesterliga, er Ronny Deila og hans New York City ute av turneringen og ferdig for i år.

Tigres players celebrate a goal against New York City FC by midfielder Rafael de Souza (5) during the second half of a CONCACAF Champions League soccer match, early Wednesday, Dec. 16, 2020, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux)

Mesterliga-utgaven til Concacaf, som er fotballforbundet for Nord- og Mellom-Amerika, samt Karibia, ble satt på vent like etter første kamp mellom NYCFC og Tigres i mars.

Drøyt ni måneder senere måtte New York City FC vinne i annen kamp for å forlenge sesongen.

Men etter at André-Pierre Gignac ga mexicanske Tigres ledelsen 1-0 etter 30 minutter, så det tøft ut for Deilas mannskap og i 2. omgang ble vondt til verre.

Etter mål fra Leonardo Fernández, Rafael Carioca og Javier Aquino, endte en sesong med nedturer og oppturer for Ronny Deila.

Les også: VIF-spissen: – Jeg kjenner til litt interesse derfra (+)

Den norske treneren fikk en tøff start på trenerkarrieren i USA med flere tap i starten av sesongen, men laget hans fant etter hvert formen, vant flere kamper mot slutten av grunnspillet og kvalifiserte seg til MLS-sluttspillet.

I sluttspillet ble det stopp i første runde etter et straffedrama mot Orlando City.

Det er enda ikke avklart når MLS skal starte på ny sesong, men det rapporteres om at de planlegger å starte opp som vanlig i mars.

Les også: Nå starter alvoret for Ronny Deila