Sport

Poengdronningens glede

Nora Mørk debuterte i seniormesterskap for ti år siden. Da ble Danmark feid av banen i EM-semifinalen. Fredag kan 29-åringen igjen sørge for show i Boxen.

Kneskader har kostet Nora Mørk fem mesterskap siden 2010. I EM 2020 har hun funnet godfølelsen til gagns. Håndballstjernen er toppscorer og foreløpig poengdronning med 42 mål og 18 assists. Fredag er det klart for et nytt Danmark-møte for Mørk og Norge. Semifinalen spilles foran tomme tribuner i Boxen-hallen i Herning med avkast 20.30.

Les også: Norge løp Ungarn i senk og vant klart – møter Danmark i semifinalen

– Stått til forventningene

Der skulle det vært nær 12.000 tilskuere på plass om ikke viruspandemien hadde slått til og delvis lammet verden.

Mye motgang til tross, nå nyter Vipers-spilleren EM-livet.

– Har mesterskapet gått på skinner for din del?

– Jeg syns mesterskapet har gått.. Vel, ikke over all forventning, men det har stått veldig til forventningene. Og kanskje litt mer. Jeg er veldig glad for det, sier Mørk.

Den gang da. Nora Mørk i aksjon i 2010-EM, som gikk i Norge og Danmark. Norge slo Sverige i finalen. Foto: NTB

Den gang da. Nora Mørk i aksjon i 2010-EM, som gikk i Norge og Danmark. Norge slo Sverige i finalen. Foto: NTB

Hun ser ut til å ha prikket inn formen når det gjelder som mest. Det kan være gull verdt for Thorir Hergeirsson og co.

– Jeg har selvfølgelig brukt mye tid og energi på å ønske å være i form og gjøre det bra til dette mesterskapet. Jeg føler selv at jeg innfrir nå, og det er veldig godt å ta med seg inn i finalehelgen.

Les også: Håndball-EM 2020 for kvinner: Her er fullt program

Rutinert

I semifinalen i Boxen i 2010 ble det ingen mål for Mørk mot danskene. En reprise av akkurat dét ligger neppe i luften nå. Den gang vant Norge 29-19 mot Danmark i semien og 25-20 mot Sverige i finalen. Mørk håper å dra nytte av sin rutine i dagene som kommer.

– Klart, jeg har jo mye erfaring. Så har jeg veldig mye erfaring med å se mye håndball også. Det hjelper meg til å klare å lese spillet. Det tror jeg mange tror at kommer av seg selv, men jeg bruker veldig mye tid på det. Og det er godt at det kommer fram nå i disse kampene. Det er jeg veldig glad for, sier Mørk.

Hun og lagvenninnene kom til en delvis nedstengt by i Herning onsdag. Etter 24 dager på det samme hotellet i Kolding reiste laget sju-åtte mil nordvestover og sjekket inn på nytt sted. I Herning var det nesten folketomt med mange stengte butikker.

I den andre EM-semifinalen møtes for øvrig Frankrike og Kroatia.

(Dagsavisen/NTB)

Mer fra Dagsavisen