Asker byttet til en større keeper og satte alle straffene mot Skeid

(Skeid - Asker 1-1 eeo, sammenlagt 2-2, 4-5 etter straffer). Skeid bommet på to straffespark, dermed gikk Asker videre fra lørdagens opprykksdrama på Nordre Åsen.

Bilde 1 av 3

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Det endte i straffesparkkonkurranse i lørdagens returoppgjør. Asker satte alle sine fire straffer som var nødvendig, da hadde Skeid bommet på to.

- Vi satte inn reservekeeperen til straffesparkene, han var 10 centimeter høyere og 15 centimeter bredere. Jeg skal ikke påstå det ble avgjørende, men Skeid satte jo da ett skudd i stanga og ett over. Keeperen tok jo litt større plass, sier en fornøyd Asker-trener Vegard Skogheim til Dagsavisen.

For etter at fire omganger og to ekstraomganger fortsatt ikke skilte lagene, endte det med straffedrama denne iskalde lørdagen.

Presset skuddene ut

Storvokste Vegard Pedersen ble byttet inn rett før slutt for å stå i straffesparkkonkurransen. Han reddet ingen av skuddene, men Shadi Ali skjøt i stolpen og Fredrik Berglie over på Skeids andre og fjerde straffe. Asker satte alle sine, dermed var sesongen over for Skeid.

Asker går videre og møter laget som blir tredje sist i OBOS-ligaen. Hvem det blir, får de vite søndag.

Solbakken på plass

– Hvordan går dette da, spurte vi landslagssjef Ståle Solbakken før han entret en av årets kjøligste opplevelser.

– Tja, si det, helt åpent, svarte Solbakken, som ikke kan kritiseres for at han ikke følger norsk fotball tett.

Men det hjalp at han er god kamerat med Asker-trener Vegard Skogheim.

Eller kanskje han ville vurdere Daniel Braaten igjen til et comeback på landslaget?

Over to timer senere var nok ikke det svaret. Men vi hadde sett Daniel Braaten score sesongens første mål for Skeid på vakreste vis.

Ble det også det siste? Det hadde verken han eller trener Gard Holme svar på ennå. Det svaret kommer til våren.

66 minutter var spilt da midtstopper Braaten møtte opp i angrep, fikk ballen fra Simen Hestnes og banket ballen opp i vinkelen.

Kraft og presisjon i samme øyeblikk.

I sluttminuttene gikk han på et nytt raid, tråklet seg inn i feltet, men da ble avslutningen blokkert.

Kastrati lyktes først

Asker gikk tøffest ut på Skeids hjemmebane, akkurat slik Skeid gjorde på Askers hjemmebane forrige helg.

Men forskjellen var at Asker fikk uttelling. Tidligere Skeid-gutt Fitim Kastrati ble spilt fri i feltet, han rundet Skeid-keeper Idar Lysgård Nordby elegang og trillet ballen i mål.

Kastrati ble så glad at han kysset det utskjelte kunstgresset på Nordre Åsen.

Skeid skapte knapt nok en målsjanse før pause, nærmest  var laget da Henning Tønsberg Andresen sendte et innlegg gennom  hele feltet som ingen snappet opp, og som gikk ti centimeter utenfor stanga.

Endret formasjon og overtok

Etter pause endret Skeid formasjon, løftet seg høyere og vi fikk se mye mer aggressivitet.

Asker ble presset lave, halvsjansene kom og da Braatens utligning kom ble det liv i de snaut 200 oksene som fikk anledning til å følge oppgjøret.

Sju minutter senere kunne laget fått straffespark da Henning Tønsberg Andresen ble klippet ned, men dommer Jan Morten Tennøy  var ikke enig.

Samme Tønsberg fikk drømmelege på frispark fra 20 meter fem minutter før ordinær tid var ute, men Asker-keeper Thomas Lia fikk slått det gode skuddet til corner.

Har planlagt mye av neste år

Skeid presset hardt på i sluttminuttene og var nærmest seieren før dommeren innkalte til ekstraomganger,.

Det skjedde det lite, Asker fikk den største sjansen, men da var Skeid-keeper Idar Lysgård Nordby på plass.

- Vi taper for et lag som er helt jevngode med oss. Vi leverer en sterk høstsesong, og tar med oss den inn i neste sesong som allerede er godt planlagt, inkludert nesten alle treningskampene, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Han hadde håpet på to kamper til, men slik gikk det ikke.

- Litt kjedelig at det avgjøres på straffer, vi hadde sjanser til å ta dette innen full tid. Men det hadde vært enda verre å tape på straffer i det som kunne blitt den direkte opprykkskampen, sier han og berømmer spillerne for måten de har taklet den sene sesongen på.

Nå får spillerne fri en måneds tid før 2021-oppkjøringen starter.

Kvalifisering til OBOS-ligaen, 1. runde, 2. kamp:

Skeid - Asker 1-1 eeo, 2-2 sammenlagt, 4-5 etter straffespark.

Nordre Åsen: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Fitim Kastrati (6), 1-1 Daniel Braaten (66).
Straffsparkkonkurranse: 2-1 Johnny Buduson, 2-2 Sindre Mauritz-Hansen, 2-3 Julius Friberg Skau, 3-3 Daniel Braaten, 3-4 Roman Fazi, 4-4 Simen Hestnes, 4-5 Aaron Lee Jones.

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset, IL.

Gule kort: Henning Tønsberg Andresen, Simen Hestnes, Øystein Vestvatn, Skeid, Rasmus Andreas Isegran, Asker.