Sport

Tafatt Ammerud tapte stort for Asker

(Asker - Ammerud 76-59). Asker kom til torsdagens basketoppgjør uten en hel startfemmer, men Ammerud var svake gjennom hele oppgjøret og tapte 59-76.

LEIKVOLLHALLEN (Dagsavisen): Ammerud var bare ti poeng bak (50-60) med sju minutter igjen av kampen, men kollapset mot tampen og tapte til slutt med 17 poeng. Det mot et Asker-lag som manglet en hel startfemmer til skader.

- Det bare rakner for oss. Vi er gode i åpningen av kampen og ser ut som vi har god kontroll – vi spiller bra forsvar og treffer på skudd. Så finner Asker rytmen. Vi henger med en god stund, så begynner Asker å rykke fra. Det blir ikke noe flyt, spillet endrer seg fra det at vi er best til at de scorer alt for enkelt, samtidig som vi bommer på en del enkle forsøk. Mange små bekker som blir en stor elv, sier lagkaptein Orji Okoroafor til Dagsavisen.

Han scoret seks poeng og traff bare på tre av åtte skudd.

En av Askers beste Haakon Hellebust sier følgende:

- Det som fungerer for oss i denne kampen er innsats, det er ingen pen kamp og vi har mye å jobbe med fremover mot andre del av sesongen, men vinnerviljen er der og det er derfor vi vinner kampen idag. Dette er noe vi må utvikle videre på nyåret.

- Og hvorfor fungerer det ikke det for Ammerud?

- Ammerud har mange gode spillere, men virker som de sliter med å få god ballbevegelse i angrep som gjør det lettere for oss å hjelpe på drivene deres.

Kjempestart for gjestene

Ammerud gikk ut i hundre og ledet 8-1 før Asker scoret seks poeng på rad til 7-8. Da tok trener Marco Sanders timeout. Det så ikke ut til å hjelpe – like etter sto det 13-8 til Asker. Den første perioden var preget av få poeng. Etter de første ti minuttene sto det 16-13 til hjemmelaget i svart.

Ammerud fortsatte å slite i den andre periode, både offensivt og defensivt. De var under med åtte poeng, 24-32, til pause.

Det virket som om pausepraten hjalp. De hvitkledde åpnet den tredje perioden bra og scoret sju på rad, og da var de bare to poeng bak – 31-33. Da skrudde Asker om og scoret ni av de neste elleve poengene til 42-33. Asker fortsatte å holde Ammerud på armlengdes avstand før de siste ti minuttene - 55-43.

- Psyken vi må jobbe med

Gjestene klarte aldri å etablere noe særlig trykk på Asker, og tapte til slutt 59-76. De virket noe giddaløse i den siste perioden og tapte fortjent.

- Det er psyken vi må jobbe med. Det er den som blir borte på tampen, vi klarer ikke holde fokus og konsentrasjon. Det ser ikke ut som om folk klarer å kjempe. Vi blir hengende med hodet istedenfor å tenke neste hele tiden.

Tapet gjør at Ammerud er nummer åtte med fire seirer og sju tap. De møter Centrum til Oslo-derby neste tirsdag.

- Det er et godt spørsmål på hvordan vi skal slå tilbake. Vi må analysere denne kampen på video og se hvor det raknet. Det må vi ta med oss på trening og jobbe med, og snu det til noe positivt mot Centrum, sier Okoroafor.

Mer fra Dagsavisen