Sport

Dette er den nye treneren for Lyns damer

Han er seriemester med Stabæk og har tapt cupfinale mot Vålerenga. Nå skal han utvikle Lyns damelag videre.

Tom Stenvoll tar over som ny hovedtrener for Lyns damelag fra 1. januar og skal trene laget i hvert fall de neste to sesongene.

42-åringen flytter fra Andenes til Oslo for å gå på sin første trenerjobb i Toppserien.

Men det er fra den mannlige fotballen vi kjenner ham best. Han spilte på Stabæks suksessrike lag som ble seriemestere i 2008, men "The Double" glapp etter cupfinaletap for Vålerenga.

Fjorten år i Stabæk

Etter sesongen 2010 la han opp etter 14 år i klubben og gikk inn i en rolle som assistenttrener.

Nå kommer han fra jobben som trenerutvikler i Hålogoland Fotballkrets der han også har vært trener for Andenes IL på hjemstedet.

- Veldig moro å være tlbake i toppfotballen. Prestasjonsmiljø har trigget meg så mye i mange år og nå er jeg i gang med å planlegge 2021-sesongen for Lyn, sier Tom Stenvoll til Dagsavisen.

Han har også vært assistenttener for Stabæks damelag,  trener i Stabæks store ungdomsavdeling der han hadde ansvaret for G19-laget. Men i 2013 flyttet han hjem til Nord-Norge på grunn av konas jobb der.

- Det var hennes tur til å bli profesjonell. Jeg er oppvokst på Andenes, det er 150 mil fra Oslo, men da jeg gså fikk famliens aksept var dette valget enkelt, sier Stenvoll som nå prøver å finne seg leilighet i Oslo.

Lyn avsluttet sterkt

Daglig leder i Lyn, André Melbye-Nørbech forteller om en grundig ansettelsesprosess etter at dagens hovedtrener Ole Johan Aas ga beskjed om at han ville gi seg.

- Vi hadde mange gode kandidater, men er veldig glad for at vårt førstevalg signerte. Når vi ser hva det yngste laget i årets toppserie har oppnådd denne sesongen så er vi veldig optimistiske med tanke på de kommende sesongene med Tom Stenvoll, sier han  til klubbens nettsted.

Lyn avsluttet årets Toppserie med fire seire, de to siste mot søndagens cupfinalister Vålerenga og LSK Kvinner. Da berget de plassen med klar margin. Men laget mister sin toppscorer Camilla Linberg til LSK Kvinner neste sesong.

Etterveksten i Lyn er god og Stenvoll vil utvikle talentene videre og ta nye steg i Toppserien.

- Laget hadde en fantastisk avslutning og den vil vi bygge videre på. De utgående trenerne har gjort en kjempejobb. Ja, vi vil ha noen nye spillere inn, men slik er det alltid. Så blir det spennende for alle hvordan 2021-ssongen blir og når den begynner, avslutter den nye Lyn-treneren.

Mer fra Dagsavisen