Tottenham på tabelltoppen etter målløst London-derby

(Chelsea - Tottenham 0-0). José Mourinho og Tottenham klarte ikke å finne nettmaskene borte mot Chelsea, men 0-0 holdt til ligaledelse for hvittrøyene.

Siden 1990 har Tottenham kun vunnet én kamp på Stamford Bridge i alle turneringer, og tidlig i søndagens oppgjør så det ut til at statistikken skulle bli enda styggere. Chelseas storsignering Timo Werner satte ballen lekkert i nettmaskene via stolpen, men heldigvis for Tottenhams del ble tyskeren avvinket for offside.

Verken Chelsea eller Tottenham kom til de store sjansene, og foruten om Werners offside-mål lå ballen aldri i nettmaskene i løpet av de 90 minuttene med intens stillingskrig i London.

Men ett poeng holdt til tabelledelse for José Mourinhos mannskap, som ligger foran Liverpool på målforskjell. Chelsea følger hakk i hæl på 3.-plass, to poeng bak.

Jevngode

Det var Chelsea som dikterte de første minuttene av kampen før José Mourinhos mannskap gradvis spilte seg inn i det tette oppgjøret.

Steven Bergwijn kom til en god mulighet etter åtte minutter. Assistkongen Harry Kane spilte vegg med nederlenderen i Chelseas 16-meter, men Bergwijn klarte ikke å presse kula inn under tverrliggeren.

To minutter senere satte hjemmelagets storsignering Timo Werner ballen lekkert i nettmaskene via stolpen, men tyskeren ble avblåst for offside.

Like før halvtimen spilt fikk Mason Mount fyrt av et skudd for hjemmelaget, men 21-åringen hadde glemt å ta av seg «ryggsekken» og klinket ballen opp på den tomme tribunen.

Kjemperedning

De to London-lagene knuffet om ballbesittelse på midtbanen og kom sjeldent til de store mulighetene. Mount fyrte av en kanonkule ned mot hjørnet av Tottenham-buret ti minutter før slutt, og hadde Tottenham hatt en annen keeper en Hugo Lloris i mål, kunne det enkelt stått 1-0 til vertene.

Men både Lloris og Chelseas sisteskanse Edouard Mendy sto godt i sine bur, og ballen fant aldri nettmaskene i 2. omgang.

Men et uavgjortresultat borte mot Chelsea er ikke dårlig for Tottenham, som med ett poeng inntok tabelltoppen i Premier League foran Liverpool på målforskjell.

Både Chelsea og Tottenham er for alvor med i kampen om å utfordre Liverpool og Manchester City om ligagullet. Skulle Mourinhos mannskap avslutte på topps, er det klubbens første ligagull på 60 år.

Neste utfordring for Tottenham er erkerival Arsenal hjemme, mens Chelsea tar imot nyopprykkede Leeds.

Chelsea – Tottenham 0-0

Dommer: Paul Tierney.

Gult kort: Hakim Ziyech, Reece James, Kurt Zouma, Mason Mount, Chelsea, Steven Bergwijn, Sergio Reguilón, Tottenham.

Chelsea (4-3-3): Edouard Mendy – Reece James, Thiago Silva, Kurt Zouma, Ben Chilwell – Mateo Kovacic, N'Golo Kanté, Mason Mount – Hakim Ziyech (Kai Havertz fra 83.), Tammy Abraham (Olivier Giroud fra 79.), Timo Werner (Christian Pulisic fra 73.).

Tottenham (4-2-3-1): Hugo Lloris – Serge Aurier, Joe Rodon, Eric Dier, Sergio Reguilón – Moussa Sissoko, Pierre-Emile Højbjerg – Heung-min Son (Lucas Moura fra 90.), Tanguy Ndombele (Giovani Lo Celso fra 65.), Steven Bergwijn (Ben Davies fra 89.) – Harry Kane.