Slaskens liveblogg: Vålerenga-Sarpsborg

Kan Vålerenga endelig feste grepet på medaljen? Vi følger kampen direkte fra 20.00

RESULTAT: 1-1

KAMPSTART: 20.00

FØRSTE INNLEGG ER NEDERST, NYESTE KOMMER HER PÅ TOPPEN:

Etter kampen: Oj, der skjedde det mye på slutten. Først et corner-mål som Ivan Näsberg satte etter en god del blokkeringer. Så ett til, der Bård Finne skårte på retur. Men det var offside, minst en meter.

Så, oppsummert, så er det jo synd at Vålerenga kaster bort første omgang, og først begynner å spille mot slutten. Det ble bedre og bedre utover kampen, og det siste kvarteret var det direkte moro utpå her. Hadde kampen vart fem minutter til, og det burde den nok, sånn etter hvor mye Sarpsborg drøya tida, så hadde nok Vålerenga vinni med tre.

I hvert fall kan vi trøste oss med det.

Jaja. Takk for at du fulgte med. Snakkes på onsdag, inshallah.

96 min: Mål igjen! Men annulert for offside! Dæven!

95 min: MÅÅÅÅÅL!

94 min: Bård tar det. Blokkeres til corner.

93 min: Frispark til Vålerenga på 19 meter. Klanen roper på Bård Finne. Og han har vel kanskje vært annen omgangs beste spiller?

91 min: Matti med en stupheading som var ganske farlig.

90 min: Og der får endelig en Sarpsborg-spiller gult kort for å sabotere. Jaja. 6 minutter lagt til.

87 min: Kampens høydepunkt med Vålerenga-øyne: Odin Thiago holm demper en søtti meter høy ball med utsida av foten og dribler av en Sarpsborg-spiller i samme bevegelse. Deprimerende at det stikker seg ut. Men gøy fordet.

83 min: Det smeller friskt over stadion når Sarpsborg blokkerer et skudd. Lindseth på Sarpsborg blir liggende halvannen uke før spillet kan komme igang igjen. På den annen side, han måtte faktisk bytte, så Vålerenga-supporternes raseri mot han var kanskje ikke heeeeelt på sin plass akkurat der.

82 min: Vålerenga gjør dobbeltbytte. Ut med Borchgrevink og Lekven, inn med Felix Horn Myhre og Matti Vilhjalmson.

80 min: Corner til Sarpsborg. I løpet av ventetida gikk jeg i kiosken og kjøpte pølse med to striper ketchup og en med sennep.

76 min: Enga har frispark i ålreit innleggsposisjon. Ballen er god, men en Sarpsborg-forsvarer får egen keeper i bakhuet, går i bakken og får frispark som belønning.

74 min: Vålerenga har ballen så mye at Sarpsborg nok har glemt hvordan den ser ut.

70 min: Kjartansson får ballen på brystet fra Finne, vender om og skyter uttafor.

68 min: Vålerenga roper på straffe, når en Sarpsborg-spiller rekker ut armen når han blokkerer et innlegg. Men det var ikke straffe, altså.

66 min: Hvis Sarpsborg bruker lengre tid nå, må dommeren legge til dager, ikke minutter, på slutten av kampen.

63 min: Og igjen. Trippelsjanse til Vålerenga, avsluttes av skudd fra Borchgrevink, som går en meter til venstre for mål.

61 min: Og der får Bård Finne en mulighet og. Nå må da den ballen sitte snart? Sarpsborg-spillerne må legge seg ned for å få litt pause. Vålerenga bruker pausa til å bytte Sahraoui med Odin Thiago Holm.

59 min: Kjartansson får skutt på hel volley fra 10 meter. Dessverre er han vendt helt feil vei, og sender ballen godt opp på den tribunen hvor det egentlig skulle vært en blå vegg. Men det er takter!

58 min: Hvis ikke Vålerenga får mål, eller i hvert fall en del bra sjanser her nå, så er det noe feil med universet. Det er bare ett lag på banen. Det er bare et lag i byen. Og ærlig talt i landsdelen.

55 min: Hvis Sarpsborg får bestemme kommer det til å bli en veldig lang omgang. Hvert stopp i spillet skal ta en halvtimes tid. Hjemmepublikum blir stadig mer frustrerte.

50 min: Det er altså et helt annet Vålerenga utpå her nå. Farlig, nestenfarlig og tross alt gode forsøk gang på gang. Men Aron ser ferdig ut.

46 min: Det første som skjer er at Bård får en superball fra Ivan Näsberg og spiller perfekt til Aron Dønnum som er på blank gåll. På magisk vis treffer den ballen stanga. Aron blir liggende skada inne i målet til Sarpsborg, og halter ut først flere minutter seinere.

45 min: Og kampen er i gang igjen. Dag Eilev har skjønt at noe måtte gjøres. Og det blei Bård Finne inn for Herolind Shala på kanten.

45 min: Pause. Vålerenga har hatt mest ball og vært banens beste lag. Men det hjelper jo lite når det aldri blir sjanser av det.

44 min: Målsjanse til Sarpsborg rett etterpå. Skudd fra langt hold blir blokkert, og havner inne hos spissen på 11 meter. Men han treffer ikke ballen skikkelig.

43 min: ENDELIG en nesten-ålreit sjanse til Vålerenga. Kjartansson får skutt fra 16 etter masse klabb og babb. Ufarlig skudd, men får corner. Som blir til ingenting.

40 min: Vålerenga-frispark fra venstre. Omtrent 16 meter fra dødlinja som sist. Men denne gangen er det Borchgrevink som tar det. Bedre innlegg enn sist, men heller ikke denne gangen blir det farlig.

38 min: Halvsjanse til Sarpsborg. Men spissen nådde aldri fram, og Klaesson plukker gjennomspillet. Beklager at jeg skriver om såpass kjedelige ting, men det har vært EN sjanse i hele omgangen liksom. Ett eller annet må jeg jo skrive.

36 min: Frispark fra høyresida, omtrent 16 meter fra dødlinja. Herolind lemper den rett i fanget på keeper Mitov Nilsson.

35 min: Nå har Vålerenga ballen sånn omtrent hele tida. Fra side til side, Enga har ball. Men det er lite sjanser, altså. Ballen når aldri Kjartansson.

32 min: Aron Dønnum og Herolind Shala har forresten bytta plass, så Aron nå har venstrekanten.

27 min: I angrepet etter blir Sam Adekugbe tråkka på, så han blir liggende litt i stedet. Tunge ti minutter, detta.

26 min: Bjørdal får en klarering fra Sarpsborg så hardt i kroppen at han blir liggende ganske lenge. Kommer seg opp til slutt da.

22 min: Som et slags svar på egen skåring bestemmer Sarpsborg seg for å trekke hele laget ned til egen 16-meter. På benken står Dag Eilev og skriker "OOOOOPPP!" med sin mest kråkeaktige stemme.

18 min: Ut av ingenting får Bojang, høyresida til Sarpsborg som ellers bare har fått juling utpå her, ballen aleine til høyre. Han spiller et flatt og enkelt innlegg inn til Halvorsen, som lurer seg innafor Tollås Nation og dytter ballen enkelt i mål. Der var det alt for lite Enga i egen boks.

18 min: MÅL Sarpsborg.

12 min: Langskudd fra Sarpsborg treffer NESTEN kameramannen tolv meter til høyre for mål.

10 min: 4-6-8-10! Hvilke rader bruker vi? Partall, partall, partall! Joda, Klanen er i humør.

8 min: Sam og Osame Sahraoui finner hverandre fint i starten. Den siste ballen har ikke nådd helt fram ennå. Men Enga kjører kampen i starten.

4 min: I disse 200-folks-kampene er det veldig opp og ned om det er trøkk fra publikum eller ikke. I dag har Vålerengas syngende supportere åpenbart hatt flaks med trekninga. Det er trøkk på tribunen! Digg!

1 min: Sam Adekugbe er den første av Vålerenga-spillerne som viser seg fram. Først løper han opp Sarpsborgs Bojang defensivt. Og så løper han forbi samma mann i angrep.

0 min: Og derr er kampen i gang. Alt for få spillere sporter strømpebukse i dag. Sjuke, sjuke folk.  Vålerenga spiller mot venstre, og vi fikk gleden av et aldri så lite uautorisert fyrverkeri under oppstilling.

19.40: Sarpsborg stiller med Joachim Thomassen og Nicolai Næss, for de som måtte savne dem. Dessuten har dem Anton Salétros på topp, en svenske med en ekkel evne til å være god. Ellers bør bortelaget være fullt mulig å slå. De har fem poengs luke ned til kvallik-plass. Så helt krise har dem ikke der nede.

Rosenborg er i skrivende stund i ferd med å tape for Bodø/Glimt, og Molde er i ferd med å slå Haugesund. Så for Vålerenga er det ganske enkelt: Med seier i kveld har Enga en gjennomfrossen hånd på bronsemedaljen.

19.30: Velkommen til liveblogg fra Intility i kveld. Herre min hatt det skal bli iskaldt og moro samtidig! Ismoro! I bøttevis av minusgrader, som føles som minst enda en bøtte til, skal Vålerenga tukte Sarpsborg og forhåpentligvis sende dem hjem til eks-Østfold med både frostskader og varige sår på sjela.

Vålerenga stiller med samme lag som både sist og før der og før der igjen. Eneste mulige svakhet er som vanlig at Fredrik Oldrup Jensen fortsatt er ute med skade, men det har jo gått ganske så bra med Magnus Lekven på den defensive midtbaneplassen også.

Men, klubben må jo nesten hevne seg fra årsverste borte mot Ålesund i forrige runde. Der var det ingenting som fungerte, men det blåste jo også katter og bikkjer der oppe på nordvestlandet. Her i Trygge Oslo er det altså bare minusgradene å frykte.