Sport

Her er det norske «nødlandslaget»

Norges Fotballforbund har tatt ut 18 spillere til onsdagens nasjonsligakamp mot Østerrike i Wien.

Oslo 20200824. 
U-landslagssjef Leif Gunnar Smerud med landslagsuttak i fotball.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Norges Fotballforbund presenterte troppen mandag.

Troppen ser slik ut:

Anders Kristiansen (Union Saint-Gilloise), Per Kristian Bråtveit (Djurgården), Andreas Vindheim (Sparta Praha), Jørgen Skjelvik (OB), Julian Ryerson (Union Berlin), Daniel Granli (AaB), Ruben Gabrielsen (Toulouse), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Tobias Bjørkeeiet (Brøndby), Sondre Tronstad (Vitesse Arnhem), Fredrik Ulvestad (Djurgården), Håkon Evjen (AZ Alkmaar), Ghayas Zahid (APOEL), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Kristian Thorstvedt (Genk), Mats Møller Dæhli (Genk), Jørgen Strand Larsen (Groningen), Veton Berisha (Viking).

U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud skal lede laget i Østerrike.

– Det har vært hektisk aktivitet for å få hentet inn en tropp, og det har blitt en bra tropp. Det har vært kjekt å se måten spillerne har respondert på dette på, sa Smerud på mandagens pressekonferanse.

Han bekreftet videre at mange spillere har vært vurdert det siste døgnet. Jo Inge Berget, Noah Holm, Ulrik Yttergård Jenssen, Tokmac Nguen og Per Egil Flo har alle vært aktuelle, men skader har gjort dem uaktuelle.

Danmark-proffen Sten Grytebust er ikke med på keepersiden som følge av familieforøkelse.

Les også: «Har Lagerbäck tatt avskjed?»

Ødegaard ikke aktuell

Det var et spørsmål rundt om Martin Ødegaard, Morten Thorsby og Jens Petter Hauge kunne bli tatt ut. De har alle avgitt positive koronaprøver tidligere. Ingen av dem er med.

– Når det gjelder Hauge, skyldes det at han hadde en falsk positiv prøve. Thorsby er det for lenge siden var smittet, sa toppfotballsjef Lise Klaveness.

Hun opplyste videre at for Martin Ødegaard ble det gjort en totalvurdering, og at den tilsier at midtbanestjernen reiser tilbake til Real Madrid.

Det har rådet kaotiske tilstander rundt den norske landslagstroppen de siste dagene etter at Omar Elabdellaoui avga en positiv virustest i forrige uke. Etter å ha blitt sterkt frarådet av norske myndigheter å reise til Romania som følge av at troppen var i smittekarantene, ble søndagens bortekamp i nasjonsligaen avlyst.

Videre har det vært jobbet intenst med å sette sammen et nødlandslag bestående av spillere som ikke var en del av den opprinnelige landslagstroppen.

Italia-proffen Kristoffer Askildsen er den yngste i nødlandslagstroppen med sine 19 år.

– Det er en fin mulighet til å vise seg fram, så jeg skal gripe den. Jeg føler jeg har ingenting å tape og alt å vinne. Jeg skal gå inn mot kampen uten å føle noe press, så det blir veldig bra, sier han til NTB.

Les også: Norge stiller lag mot Østerrike, denne mannen leder det

Østerrike stenger ned

Det har rådet kaotiske tilstander rundt den norske landslagstroppen de siste dagene etter at Omar Elabdellaoui avga en positiv virustest i forrige uke. Etter å ha blitt sterkt frarådet av norske myndigheter å reise til Romania som følge av at troppen var i smittekarantene, ble søndagens bortekamp i nasjonsligaen avlyst.

Spillerne som nå er tatt ut, møtes på Gardermoen mandag. Deretter reiser de samlet med charterfly til Østerrike tirsdag. Det ble den beste praktiske løsningen av hensyn til oppfølging av smittevernbestemmelser både i Norge og Østerrike, opplyser NFF.

Fram til avreise holdes spillerne atskilt.

Østerrikske myndigheter har besluttet å stenge ned landet fra tirsdag som følge av en kraftig økning av smittetilfeller. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har imidlertid bekreftet at onsdagens kamp ikke rammes.

Den avlyste kampen mot Romania medfører mest sannsynlig at Norge blir idømt et 0-3-tap. Likevel kan seier mot Østerrike onsdag føre til at Norge vinner sin gruppe i nasjonsligaen og rykker opp til A-divisjonen.

Les også: Innbytterne berget Østerrike. Finale mot Norges B-landslag