Sport

Tror KFUM trenger 6-7 poeng til for å klare playoff

I et sjansefattig oppgjør mot Ranheim tar KFUM-trener Jørgen Isnes med seg det ene poenget mot nok et topplag i kampen for playoff, som trolig ikke vil bli avgjort før i siste serierunde.

EKEBERG (Dagsavisen): To keepertabber, en fra hvert lag, var beholdningen da KFUM Oslo delte poengene med Ranheim på Ekeberg. Til tross for poengtapet, tar Kåffa-trener Jørgen Isnes med seg noe positivt fra kampen.

– Alle poengene fremover blir viktig, og derfor er det fint å se at vi får med oss den 1-1-scoringen. Jeg liker også innstillingen gutta viser ved å kaste seg inn i nettmaskene for å ta med seg ballen. Vi ønsket tre poeng, men tar med oss det ene, forteller Isnes til Dagsavisen.

Les også: KFUM sakker akterut i playoffkampen etter poengtap for Ranheim (+)

Tror 42 poeng holder til playoff

KFUM er inne i en tøff kamprekke, med Sogndal, Ranheim og Lillestrøm i neste kamp. Inn mot den rekken har Isnes tatt med seg en positiv statistikk.

– Vi har vært gode mot topplagene i år, med seier mot Sogndal og Ranheim pluss to uavgjorte mot Tromsø tidligere i år. Så vi har absolutt trua på å få med oss poeng fra Åråsen også når vi reiser dit. Etter det kommer det to kamper til, så får vi se om det blir en ren finale mot Raufoss om den siste playoffplassen i siste serierunde, sier Isnes.

Kåffa har fortsatt ni poeng igjen å spille om, og Isnes tror de må ta to seiere og en uavgjort for å klare playoff.

– Nå er jeg ikke jeg noen Kjetil Rekdal, men jeg tror du må opp i 41-42 poeng for å klare den sjetteplassen. Før kampen sa jeg at 6-7 poeng kan holde på de tre siste kampene, men jeg tar gjerne alle ni poengene jeg altså, sier Isnes og ler.

Les også: Baksmell for Grorud etter koronapausen: – Vår desidert svakeste kamp i år (+)

Skryter av kapteinens offervilje

Det var ikke mange sjansene KFUM skapte hjemme mot Ranheim, og før utligningsmålet er det vel kanskje bare Håkon Stavrums heading som riktignok gikk til innkast, som kan telles i sjansekatalogen hos hjemmelaget.

– Når begge lag vet betydningen av kampen, blir det ofte til at lagene føler på hverandre. Det er tilløp til sjanser, men de blir ikke store nok, så det blir en kamp uten de store sjansene. Når vi da havner under, vet vi at Ranheim legger om til å kjøre mer kontringer, slik at vi må håndtere den delen av spillet bedre. Det klarer vi delvis, sier Isnes.

Selv om Kåffa ikke skapte all verden, var det ikke sånn at gjestene heller radet opp med sjansene. Med unntak av keepertabben til KFUM-keeper Knut Andre Skjærstein var det ikke mye Ranheim heller hadde å komme med, men etter 65 minutter var gjestene likevel svært nære å doble ledelsen da Ole Ole Hammerfjell Sæter egentlig bare skulle spassere ballen inn i nettet, før en fantastisk blokkering av Kåffa-kaptein Jørgen Hammer hindret scoring.

– Skal du ta med deg poeng fra disse kampene mot topplagene, og i hvert fall tre poeng, må du ofre deg og kaste deg inn i situasjoner slik som Jørgen gjorde der. Det var noe jeg synes var litt mangelvare i den første omgangen, da Bilal Njie stadig vekk kom seg løs på venstresiden og pisket innlegg inn i boksen. Da skulle jeg gjerne sett at vi ofret oss litt mer for å få den ballen i mål, slik at vi kanskje kunne fått med oss alle tre poengene og ikke bare ett, avslutter Isnes.

1. divisjon fotball menn søndag, 27. runde:

Grorud – Raufoss 1-6, KFUM Oslo – Ranheim 1-1, Åsane – Kongsvinger 2-2, HamKam – Strømmen 1-1, Sandnes Ulf – Sogndal 2-1, Stjørdals-Blink – Øygarden 0-0, Tromsø – Jerv 1-0.
Senere kampstart: Ull/Kisa – Lillestrøm (18.00).

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen