Sport

Store deler av prøve-OL i Beijing til vinteren blir avlyst

Det blir ikke verdenscuprenn i skiskyting i Beijings OL-løyper i februar og mars neste år. Skøyte-VM utgår også i Kinas hovedstad.

Fredag kveld kom vintersporten med flere Beijing-avlysninger. Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) opplyste på Twitter at verdenscupen må droppe vertsbyen for 2022-OL.

Det samme skjer med en rekke skøytekonkurranser, deriblant distanse-VM i slutten av februar. Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) jobber med å finne alternativer, men medgir at det blir krevende.

– Det er veldig synd at VM blir avlyst, ikke minst fordi dette også er et prøve-OL før OL i 2022. Men med smitteutviklingen vi har sett den siste tiden, ble det vanskelig å få dette gjennomført, sier generalsekretær Håkon Dahl i Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

I skiskytternes verdenscup var planen å ha stafetter, sprint og jaktstart i Beijing i perioden 27. februar til 1. mars.

IBU beklager at konkurransene blir avblåst. Samtidig gir de en støtteerklæring til OL-arrangøren i 2022:

«Vi ser fram til fantastiske vinterleker i Beijing», meddeler forbundet.

Verdenscuprunden i Kina skulle være den åttende av ti totalt kommende sesong. Etter planen går avslutningsrennene i Holmenkollen mellom 18. og 21. mars.

Som kjent er sommer-OL i Tokyo 2020 utsatt til neste år. Bare et drøyt halvår etter at de lekene er over, skal vinterlekene i Beijing gå av stabelen. Det er først gang en by har både sommer- og vinter-OL (2008 og 2022).

Mer fra Dagsavisen