Sport

Tilbake etter 27 års fravær

Skeid er tilbake i det gjeve selskap i bandyens eliteserie. De håper å kunne hevde seg mot alle lag. Men seriestarter deres er utsatt fra onsdag til fredag.

– Målet vårt denne sesongen er å holde oss i eliten, sier kaptein Truls Skrettingland på spørsmål om hva målsetningen for denne sesongen er.

Ingen av A-lagsspillerne har opplevd Skeid som et topplag ettersom de ikke har vært på øverste nivå på 27 år.

– Som nyopprykket lag er det vel naturlig å ha som målsetning holde plassen i Eliteserien, men med skikkelig flyt og litt marginer kan vi kanskje klare å snappe den siste plassen i NM-sluttspillet foran Ullevål og Høvik, supplerer lagkamerat Anders Kogstad.

Med andre ord – Skeid skal gå fryktløst til verks når de åpner Eliteserien 2020 onsdag mot Drammen. Sist sesong var de overlegne i 1. divisjon.

Oppkjøringen har vært en utfordring under strenge koronaregler og mangel på isflater. Treningskamper i bandylandet Sverige har ikke vært mulig. Derfor ble det organisert en treningshelg med kamper i Vikingskipet i oktober.

Vi har  tatt en prat med Kogstad og lagkaptein Skrettingland om ambisjoner, hvordan treningen har vært de siste månedene, hva de sitter igjen med etter treningsturneringen i Vikingskipet.

Anders Kogstad:

– Hvordan har dere ladet opp til seriestart? Hvordan har treningen vært i høst?  

– Vi har kjørt på med barmarkstreninger på Skeidbanen og en isøkt i uken i Ski Ishall, fra og med august. Før tidligere sesonger har vi spilt en del innebandy, men dette har vi ikke hatt muligheten til i år pga pandemien. Etter opprykket har vi hatt fokus på å heve intensiteten på treningene og vi startet med felles barmarkstreninger allerede i våres. Vi var som kjent med i turneringen i Vikingskipet.

– Hva sitter du igjen med etter et par sterke kamper i Vikingskipet (spilte jevnt mot flere gode lag)?

– Etter helgen på Hamar sitter vi igjen med en positiv følelse. Vi har fått en enda klarere tanke om hvordan vi må spille for å kunne ta poeng i Eliteserien. Det spilles en helt annen type bandy i Eliteserien og vi er nødt til å tilpasse oss. Kampene mot Ullern og Ullevål tar vi selvfølgelig med oss videre. 1.omgangene mot Solberg og Sarpsborg var også positive. Samtidig ser vi at vi blir knallhardt straffet for personlige feil mot lag i Eliteserien. Det må vi unngå i kampene fremover.

– Hvilke Skeid-spillere bør man se opp for denne sesongen, for de som skal se dere for første gang?

– Skrettingland-gutta er naturlige spillere å se opp for i vinter. Truls som en sentral spiller i vårt oppbyggende spill, fantastisk på skøyter og god teknikk, Daniel som en naturlig målscorer og rutinert spiller på nivået. Det blir også spennende å se Sigmund Karlseng i Skeid-drakta. Han har vi store forhåpninger til. Som nyopprykket lag er det naturlig at keeperne også blir viktige i vinter. Rune Strengelserud sto flere gode kamper i Vikingskipet. Vi er heldige som har tre keepere, og her er det kamp om plassen. Vil også nevne half Petter Bergendal som har tatt store steg og blir viktig for oss, men for at vi skal kunne hevde oss i vinter er det hele laget som må fungere. Alle gutta er like viktige både på og utenfor isen, sier han.

Kaptein Truls Skrettingland:

– Hva synes du om det du så i Vikingskipet fra Skeid?

– Vi dro til vikingskipet med lave forventninger og for å kjenne på nivået. At vi faktisk tidvis klarer å spille jevnt med både Ullern og Solberg tror jeg var viktig for oss. Vi står bra defensivt med bra innsats fra alle. Det blir viktig for oss denne sesongen.

– Hvordan har treningsoppmøtet vært i høst?

– Det har vært så som så på barmark i år. Alderen på våre spillere byr på utfordringer med jobb/familie i tillegg til at vi ikke har hatt økter i gymsal grunnet korona. Men vi har hatt bra oppmøte på is.

– Er du bekymret for at sesongen skal bli avlyst?

– Vet ikke om bekymret er riktig ord å bruke, men vi har lyst å spille bandy og det er leit hvis det ikke blir noe av. Ikke at vi trenger å bekymre oss for noe NM finale, men det er synd for sporten om dette ikke blir noe av i år heller.

– Kan du fortelle litt om egen karriere (og fotball, ser du nylig har spilt 3.div for Korsvoll!)?

– Jeg startet å spille fotball og bandy i Skeid da jeg var 5 år. Da var det vanlig å spille fotball om sommeren og bandy om vinteren. Ungdomslandslag krevde at jeg slutta på fotball og kretslagene i fotball krevde at jeg sluttet i bandy for å satse, men det har vært en fin måte å holde form og motivasjon ved like. Senere hadde jeg en pause fra bandyen en fem års periode for å spille fotball i 2. og 3.div i Trondheim. Da vi startet opp igjen i Skeid kombinerte jeg bandy og fotball i 3.div i Korsvoll. Nå er det småbarnsliv og kun bandy. Det er derfor moro å ha kommet til Eliteserien med den klubben du har vokst opp i og sammen med noen av de du startet på bandy-/fotballskole sammen med.

– Hva er målsetninger denne sesongen?

– Målet vårt denne sesongen er å holde oss i eliten. Det er naturlig for oss å sammenligne oss litt med Øhil som var oppe i fjor. Da blir fort en målsetting i seg selv å gjøre det bedre enn dem.

– Og til slutt - hvilke spillere å se opp for hos dere?

– Jeg er redd for at de mest synlige spillerne våre kommer til å være keeperne, så se opp for dem!

Styreleder Helge Holter sa dette til Dagsavisen etter opprykket i vår:

– Skeid bandy drives på dugnadsånd, med store bokstaver. Her er det ingen som får betalt for jobben de gjør, og spillerne bidrar også med treningsavgifter. I tillegg til dette har vi fantastiske sponsorer som gir oss god hjelp til å holde på med idretten, sa Holter.

Første serierunde i bandy skulle spilles onsdag, men baneproblemer og mildvær medfører endringer

ONSDAG 19.00:Ready – Ullevål, FREDAG: Skeid – Drammen. De øvrige kampene skal man forsøke å få spilt kommende helg.

Mer fra Dagsavisen