Juklerød inn i landslagstroppen

Tidligere VIF-spiller Simen Juklerød er hentet inn i en skaderammet landslagstroppp. Her er status for Lars Lagerbäcks menn.

Av Bernt Harald Brennevann

Det norske forsvarsspillet fikk hard medfart under forrige landslagssamling. Siden har Lars Lagerbäck fått mer defensivt hodebry.

Landslagssjefen har ikke fått en optimal oppladning før han mandag samler troppen i Oslo. Siden sist har ikke bare stopperveteranen Tore Reginiussen sagt stopp til mer Norge-spill, men forfallene i forsvarsleddet har tikket inn.

Stian Gregersen var eneste nye navn da Lagerbäck presentere uttaket, men søndag trakk Molde-forsvareren seg. Skaden han fikk i tapet for Arsenal før helgen lar seg ikke lege i tide.

Samtidig opplyste Norges Fotballforbund at venstrebacken Birger Meling har meldt forfall etter en skade (trolig knetrøbbel). Sigurd Rosted ble kalt inn som erstatter. Danmark-proffen hadde opprinnelig falt ut av troppen siden forrige samling.

Noen timer senere var også Jonas Svensson strøket fra troppen. Ifølge NFF sliter AZ Alkmaar-spilleren med en skade. Simen Juklerød blir hans erstatter og blir med på A-landslaget for første gang.

Ajer ute?

Kristoffer Ajer er ikke bekreftet ute, men Celtic-manager Neil Lennon meldte ham skadd igjen søndag. Midtstopperen skal ha slått opp sin lyskeskade i 4-1-seieren over Motherwell.

For å bedre de defensive alternativene, er Bodø/Glimts stopperkjempe Marius Lode kalt inn for første gang.

Lenger fram på banen har Lagerbäck mistet muligheten til å bruke Mathias Normann. Han meldte forfall sist torsdag, og Iver Fossum kom inn som erstatter.

Slik var helgen for landslagstroppen:

Keepere

Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin): Reserve i lørdagens 3-0-seier borte mot Augsburg. Har ikke spilt en tellende kamp i Tyskland siden juni.

André Hansen (Rosenborg): Gjorde en enorm tabbe i 0-3-tapet for Viking søndag. Sto mellom stengene for Norge i seieren over Nord-Irland.

Sondre Rossbach (Odd): Gjorde en fin figur tross baklengsmål i søndagens 0-2-tap borte mot Vålerenga.

Forsvarsspillere

Haitam Aleesami (Rostov): Innbytter i det 83. minutt i 0-2-tapet borte mot CSKA Moskva søndag.

Omar Elabdellaoui (Galatasaray): Var med fra start til slutt i 2-1-seieren over Sivasspor søndag.

Martin Linnes (Galatasaray): Benket gjennom hele kampen mot Sivasspor.

Kristoffer Ajer (Celtic): Tatt av etter 78 minutter mot Motherwell søndag. Skal igjen ha lysketrøbbel og er et høyst usikkert kort for Norge.

Stefan Strandberg (Ural): Spilte samtlige minutter i lørdagens 2-2-møte med Spartak Moskva.

Sigurd Rosted (Brøndby): Suspendert i 3-1-kampen mot OB. Har nå sonet ferdig en to kampers karantene etter utvisning.

Marius Lode (Bodø/Glimt): Spilte hele 7-0-kampen mot Aalesund søndag. I landslagstroppen for første gang.

Simen Juklerød (Royal Antwerpen): Fikk 68 minutter fra start i 1-1-kampen mot Standard Liège søndag. Har imponert i både belgisk serie og europaliga den siste tiden.

Leo Skiri Østigård (Coventry): Var på banen hele veien i 2-3-nederlaget for Watford i engelsk mesterskapsserie lørdag.

Midtbanespillere

Patrick Berg (Bodø/Glimt): Spilte 77 minutter i nedsablingen av Aalesund.

Sander Berge (Sheffield United): Fullførte 1-4-tapet for Chelsea lørdag og hadde assist på ledermålet. Har spilt samtlige minutter hittil i Premier League-sesongen.

Markus Henriksen (Rosenborg): Var på banen gjennom hele tapet for Viking.

Stefan Johansen (Fulham): Var heller ikke lørdag i troppen i 0-1-tapet for West Ham. Har ikke spilt en seriekamp siden juli og har i høst spilt bare i ligacupen, der Fulham er utslått.

Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar): Ble tatt av banen etter 78 minutter i 3-0-seieren over Heerenveen.

Morten Thorsby (Sampdoria): Fikk full spilletid i 0-2-møtet med Cagliari lørdag. Spilt samfulle minutter i fem strake Serie A-kamper.

Iver Fossum (AaB): Tok ikke del i fredagens 2-1-seier over Randers. Knetrøbbel holdt ham utenfor laget han har gjort tre mål for på sine tre siste kamper.

Jens Petter Hauge (Milan): Slapp til fra benken i det 87. minutt da Milan lå under hjemme mot Hellas Verona søndag. Laget berget 2-2 på overtid.

Martin Ødegaard (Real Madrid): Kom inn på stillingen 4-1 til Valencia etter 64 minutter søndag. Det var hans første opptreden etter et skadeavbrekk på seks kamper.

Spisser

Mohamed Elyounoussi (Celtic): Herjet med tre mål og spilte samtlige minutter mot Motherwell. Står med sju scoringer på sine seks siste kamper.

Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund): Spilte fra start og scoret sent i 2-3-tapet for Bayern München lørdag. Har seks mål på sine fem siste klubbkamper.

Joshua King (Bournemouth): Ubenyttet reserve i 3-1-seieren over Birmingham lørdag. Målløs siden juli og kun spilt i fem seriekamper hittil i høst.

Alexander Sørloth (Leipzig): Innbytter fra det 63. minutt i lørdagens 3-0-oppgjør mot Freiburg. Venter fortsatt på sin første scoring i Tyskland.