Sport

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United må vinne

Er dette slutten for Solskjær i United?

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har hatt en litt trøblete sesongstart, særlig i serien. Nå ryktes det at han er på vei ut om ikke resultatene bedres veldig snart.

Lørdag skal Manchester United til Liverpool og møter Everton. Et tap for Everton kan bety at det var det, siste natt med gjengen. Laget fra nabobyen Liverpool har hatt en liten dupp i formen og noen nøkkelspillere ute. Dette er en kamp United og Solskjær nesten er nødt til å vinne om ikke sesongen nærmest skal være over allerede. Samtidig er dette en kamp United må levere på sitt beste for å kapre tre poeng. Everton har to tap på rad nå, det er sjelden med tre på rappen. Everton mot Manchester United, er dette siste kampen for Solskjær?

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nå kommer det en pause med landskamper. Det betyr veldig mange dager styret i United kan se på en begredelig tabell. En drøy uke med stadig påminnelse om at storheten Manchester United ligger med brukket rygg. Med sju poeng på sju kamper vil Manchester United, selveste Manchester United, ligge rett over nedrykk. Og nettopp denne pausen kan rett og slett gjøre eiere og styret urolige.

Ole Gunnar Solskjær er en legende i klubben. Ingen i og rundt United ønsker at Solskjær skal miste jobben. Alle ønsker at redningsmannen fra 99 skal lede klubben til gamle høyder. Vi hører lite murring innenfra. Dette kan redde jobben til en presset manager.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Jeg har aldri vært noen fan av å sparke en manager bare for å sparke. Altfor ofte kommer det en erstatter som knapt var klar over at jobben var ledig før han tok den. Spillergruppa er den samme, økonomien likeså. Det eneste som er nytt er manageren. Og da i noen tilfeller en stab.

Det er ikke fra spillerne i United det rasles med sablene. Det er derimot i pressen det ropes høyest. Ifølge britisk presse skal United ha tatt kontakt med tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino. Han ville være et utmerket valg som ny manager. Men det er ingen garantier i fotball. Mourinho fikk sparken i United, men virker å ha fått vind i seilene i Tottenham nå. Pochettino selv var i Champions League-finale med Tottenham og fikk sparken bare måneder etterpå og ryddet med det veien for Mourinho.

Les også: Manchester-avis: Pochettino kontaktet om Solskjærs jobb

Managere får sparken når det går dårlig, sånn er det bare. Det er ikke mulig å fjerne spillere på samme måte. Dermed er det han på toppen som må gå, når det butter i en klubb. Men det er ikke så fryktelig mange ledige managere på dette nivået der ute. Så da blir det en del bytting av jobb. Stolleken er i gang. Hvem er manager i Manchester United mandag?

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen