Sport

Dette er VIFs neste motstander i mesterligaen

Vålerenga må til Litauen for å komme seg gjennom andre kvalifiseringsrunde til kvinnenes mesterliga.

Oslo 20201104. 
Vålerengspillerne feirer 1-0 på straffe satt av Synne Jensen. Mesterligaen kvinner, 1. kvalifiseringsrunde: Vålerenga – Klaksvik (Færøyene)
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vålerengas fotballkvinner møter Gintra Universitetas fra Litauen i 2. kvalifiseringsrunde. Det ble klart etter fredagens trekning. Laget har vunnet den hjemlige toppserien sytten år på rad.

Kampen spilles enten 18. eller 19. november i Litauen. Det er tre eller fire dager etter serieavslutningen her hjemme. Da vet Vålerenga om de har vunnet hjemlig seriegull for første gang i historien.

Laget er fra byen Šiauliai. Klubben spiller i den litauiske kvinnelige eliteserien, A lyga og er som navnet tilsier et uiversitetslag.

Klubben ble etablert i 1999 og spiller sine hjemmekamper på Savivaldybė Stadion. Laget har vunnet ligaen hvert eneste år siden 2003, årets liga er avsluttet også med dette laget som mester. Laget spiller for øvrig i gult og svart!

I 17/18-utgaven avanserte de til 8-delsfinalen i mesterligaen og møtte Barcelona. Mot dem ble det tap sammenlagt 0-9 over to kamper.

Slovan Bratislava var motstander i deres første playoffrunde i år og det endte med en komfortabel 4-0 seier på hjemmebane for Gintra Universitetas. Vålerenga tok seg videre i turneringen med å slå ut Klaksvik fra Færøyene med 7-0 på Intility arena onsdag. Det er forventet betydelig større motstand nå.

22 lag, blant dem LSK kvinner, har walkover til 16-delsfinale, der vinnerne av 2. kvalifiseringsrunde også får plass.

Det er første gang i historien at Vålerengas damelag er med i Europa.