Sport

Tavakoli: - Kjedelig og tafatt av oss

(KFUM Oslo - HamKam 1-1). KFUMs spillere og trener Jørgen Isnes hang litt i tauene under kampen, og med hodene etter kampen. Men 1-1 var greit sett med objektive øyne.

EKEBERG (Dagsavisen): I en jevnspilt kamp var gjestenes trener Kjetil Rekdal opptatt av to ting. Å ikke tape, og å vinne. Det kan høres rart ut, men HamKam har nedrykkspøkelset tett på seg. Samtidig øyner de håp om å erobre kvaliks-plassen om opprykkspill.

- KFUM førte kanskje spillet, men vi produserte flest sjanser, så uavgjort er vel OK. Vi er fem poeng bak "Kåffa", og de skal til Sogndal til helga. Håpet om kvalikspill til eliteserien lever, selv om det nok skal en del til. Viktigst for oss er å berge plassen etter den svake starten på sesongen, sier en som vanlig snakkesalig HamKam-trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Les også: Åtte kamper uten nederlag for KFUM

I KFUM-leiren var det også noe blandede følelser. Trener Jørgen Isnes sa dette til Dagsavisen:

Sogndal neste

- Det var jevnt både i spill og i sjanser. Det var to lag som ble slitne mot slutten. Det har vært et tett kampprogram. Det var en skuffende måte vi slapp inn utligningen på. Men, positivt at vi har 5-3-0 på de åtte siste kampene nå. Jeg gleder meg til neste kamp borte mot Sogndal. De går ut for å spille sitt spill og for å vinne. Det kan passe oss bra.

Spissen David Tavakloi snakket rett fra levra:

- Vi var kjedelige, tafatte, tempoet var svakt, det ble mye kriging og få sjanser. Men vi klarte ikke bedre mot et kompakt og hardtspillende HamKam-lag, sa spissen.

Lei av korona

Kaptein Stian Sortevik hang også litt med hodet, men tok seg god tid til å snakke med Dagsavisen. Han ble markert tett under hele kampen, og var i stadige dialoger med dommeren. Sortevik ville gjerne at han skulle slå hardere ned på enkelte hendelser.

- De sparket og dyttet, og jeg kommer stadig i ubalanse. Når det skjer gjentatte ganger og dommeren ikke reagerer, så sier jeg ifra. Samtidig skal jeg ta på meg noe av ansvaret for at de utliknet. Jeg tok ikke min mann inne i feltet, sier Stian Sortevik.

- Kampen mellom Grorud og Strømmen ble utsatt grunnet koronasmitte blant Grorud-spillere. Det kan bli en lang sesong, siste serierunde er jo berammet til 5. desember..?

- Vi merker kjøret nå, men det gjelder jo alle lag. Blir flere kamper utsatt, og vi til slutt ender opp i kvalik-spill, så får vi jo håpe det hele er over til jul, smiler Sortevik.

Han sier alle spillerne har fokus på smittefaren, og forholder seg rigid til regelverket.

-Alle er jo lei av denne koronaen nå. Det er ikke noe spesielt for oss, avslutter KFUM-kapteinen.

KAMPFAKTA

1. divisjon menn onsdag:

KFUM Oslo - HamKam 1-1 (0-0)

KFUM Arena, Ekeberg: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Stian Sortevik (51), 1-1 Jesper Taaje (55)

Dommer: Stian Røvig Sletner, Rustad IL.

Gule kort: David Tavakoli, KFUM Oslo, Steinar Strømnes og Marcus Pedersen, HamKam.

1. divisjon menn onsdag, 25. runde: 

KFUM Oslo – HamKam 1-1, Åsane – Ull/Kisa 4-2.

Senere kampstart: Ranheim – Jerv (18.00), Raufoss – Øygarden (18.00), Tromsø – Kongsvinger (18.00), Sogndal – Lillestrøm (20.00).

Grorud - Strømmen og Sandnes Ulf - Stjørdals Blink er utsatt pga koronasmitte.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen