Rekdal stoppet KFUM - nesten

(KFUM Oslo - HamKam 1-1). Kjetil Rekdal har fått orden på HamKam og ville stoppe KFUMs framgang også. Det lyktes bare nesten.

Bilde 1 av 3

KFUM ARENA (Dagsavisen): HamKam har gradvis kommet seg ut av nedrykkssonen i 1. divisjon og vil vise at de egentlig er gode nok til å kjempe om opprykk. Men et KFUM-lag med sju strake kamper uten nederlag har tatt store sprang i høst og har klar ambisjon om å få kvalifiseringskamper om opprykk, slik de fikk i fjor.

Her jaktet laget sin tredje trepoenger på rad.

Etter en jevn og sjansefattig 1. omgang var det to trenere (Jørgen Isnes og Kjetil Rekdal) som ville ha større intensitet etter pause. Det nærmeste vi var en målsjanse var da HamKams Marcus Pedersen kom fri på høyre kant, men skuddet strøk utenfor KFUM-stanga.

Elegant scoring

Det skjedde i hvert fall mer foran målene etter pause.

Stian Sortevik var der han skulle være og styrte inn ballen til 1-0 til KFUM seks minutter etter pause. Et elegant angrep endte med et presist innlegg etter veggspill fra Christopher Lindquist høyre som Sortevik styrte ned i hjørnet med venstrefoten.

Men utligningen kom bare fem minutter senere da HamKams ferske midtstopper som de har hentet fra Kjelsås, Jesper Taaje, sto ved bakre stolpe og tok i mot den lave pasningen som kom gjennom feltet. Kristian Onsrud var servitør etter at han hadde fått avansere langs dødlinja i fred.

- KFUM førte kanskje spillet, men vi produserte flest sjanser, så uavgjort er vel OK, sa Kjetil Rekdal til Dagsavisen etter kampen.

Tidlig kampstart

Det ble en ganske jevn affære på Ekeberg denne tidlige onsdagskampen som hadde avspark klokka 13.00 på grunn av kravet til lys. Men gradvis ut i 2. omgang festet KFUM mest grep om banespillet og skapte noen halvsjanser.

HamKams angrepsforsøk ble mer sporadiske, men Marcus Pedersen minnet om sin eksistens da han satte inn en scoring kvarteret før slutt, men han sto i offside. Noen minutter senere var Jonas Enkerud farlig fri på bakre stolpe, men han satte ballen i nettveggen.

KFUM trengte poenget her, for nå venter tre tidligere eliteserielag i de tre neste kampene: Sogndal (borte), Ranheim (hjemme) og Lillestrøm (borte).

PS. David Tavakoli fikk sesongens fjerde gule kort og må stå over kampen mot Sogndal lørdag.