Sport

Rekdal hadde fire tilbud da koronaen slo til

Alle har lidd under koronaepidemien. Kjetil Rekdal hadde pakket kofferten for å reise utenlands og forhandle om trener-kontrakt idet landet stengte ned i mars.

EKEBERG (Dagsavisen):  – Jækla irriterende, selvsagt. Jeg skulle kjøre til Gardermoen dagen etter, da telefonen ringte og jeg ble fortalt at det var ingen vits i å dra til flyplassen dagen etter. Koronaen rammer oss alle, men for meg var dette spesielt irriterende. Nå er dagene kjedelige. Jeg kan ikke dra ut og spise på restaurant, ikke spille bowling. Dagene er like. Jeg kjører hjemmefra og til trening, og svipper en tur innom matbutikken på vei hjem. Det er det, forteller Kjetil Rekdal til Dagsavisen etter onsdagens 1-1 kamp mot KFUM Oslo.

– Hvor var du på vei i mars?

– Til Tyskland og Nederland. Jeg skulle i samtaler med klubber på nivå to i begge landene. Klubbene får du ikke, smiler Rekdal.

Les også: Rekdal stoppet KFUM - nesten (+)

Vil ikke være konkret

– Du nevnte to klubber til som hadde meldt sin interesse. Hva mer kan du si om det?

– Den ene var en tyrkisk klubb på øverste nivå. Den siste var i et land langt, langt unna. Mer konkret ønsker jeg ikke å være, annet enn å si at noen ganger går man etter det sportslige, andre ganger kan omgivelser og penger være av betydning, sier Rekdal.

– Du kom inn som en reddende engel i et HamKam som lå på bunnen av tabellen. Fortsetter du etter sesongslutt?

– Jeg har ikke fått noe tilbud, alt er i det blå. Jeg har ambisjoner, og vil gjerne trene en eliteserieklubb, eller en i utlandet.

Les også: Tavakoli: – Kjedelig og tafatt av oss (+)

Følger med VIF

Men han utelukker ikke at HamKam kan kan være arbeidsgiver også neste sesong, og sier at det gikk skeis med alle de fire klubbene på grunn av epidemien.

– Hvordan er det å være tilbake i Oslo, du har jo tidligere fortalt oss om ditt hjerte for VIF?

– Det er alltid fint å komme hit til Oslo, og ja, det klart jeg følger med Vålerenga. De var ikke gode i siste halvdel av forrige sesong, men jeg syns Fagermo har løftet laget betraktelig. Han gjør en veldig god jobb. De har utviklet en tydelig måte å spille på, selv om det likevel er et stykke opp til toppen. Jeg er veldig glad for at Kjartansson kom, han er jo en stor målscorer, sier Rekdal.

Ståle Solbakken var også på Ekeberg under kampen. Rekdal sier følgende om hans exit i FCK København:

– Det er ikke noe nytt at trenerjobben er utsatt, men få kan sette seg inn i hvordan det må være å ha så stor suksess og bygge lag og klubb i 14 år, og så pang, rett ut. Det er en tøff bransje, avslutter Kjetil Rekdal.

Les også: Slik blir Groruds kriseløsning etter koronasmitten (+)

Mer fra Dagsavisen