Vålerenga og Frisk Asker følger hverandre på tabelltoppen

Vålerenga og Frisk Asker følger hverandre som skygger i toppen av eliteserien ishockey etter hver sin greie seier. Stavanger gikk på sitt tredje strake tap.

Sondre Olden åpnet scoringene mellom Vålerenga og Narvik på Nye Jordal Amfi. Albind Lindgren økte til 2-0 i 1. periode. Ludvig Steenberg reduserte for laget fra Nordland før Vålerenga-veteran Tobias Lindström fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Dermed troner fortsatt Vålerenga øverst på tabellen med sine 24 poeng på ni kamper. Frisk Asker følger a poeng etter at de påførte Stavanger et nytt tap. Det ble 2-1-seier, og dermed har Oilers bare Narvik bak seg på tabellen.

Thomas Valkvæ Olsen ga gjestene 1–0 etter 1. periode. Hampus Gustafsson økte til 2–0 tidlig i midtperioden. Reduseringen til 1-2 kom 42 sekunder før slutt ved Chad Costello.

Som forventet ble det en grei 4-1 seier for Lillehammer over Grüner selv på borteis. Julius Persson ga 1-0 til Lillehammer i 1. periode, mens Brendan Ellis økte til 2-0 i midtperioden.

Austin Cangelosi økte til 3–1 før Joachim Svensson reduserte for hjemmelaget. Andreas Martinsen presenterte seg også i scoringsprotokollen med å gjøre 4-1 mot slutten av kampen.

Sparta tok imot Storhamar. Det var hjemmelaget som åpnet best, og Victor Öhman ordnet 1-0 etter fire minutters spill.

Eskild Bakke Olsen fikk muligheten til å utligne for gjestene med 20 sekunder igjen av åpningsperioden. Han er sønn av Storhamar-veteranen Tom Erik Olsen. Bestefaren er Per Skjerven Olsen, så ishockeygenene er i orden.

I midtperioden sendte Mikael Zettergren Storhamar i ledelsen med 2-1 før Emil Lilleberg gjorde 2-2 mot slutten av perioden og lagene var like langt.

Tobias Ahlholm sendte gjestene i føringen igjen midtveis i tredje periode. Flere mål ble det ikke, og svensken ble med det matchvinner.

Eliteserien menn lørdag:
Grüner – Lillehammer 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

1. periode: 0-1 (11.44) Julius Persson (Ben Holmstrom, Brendan Ellis).

2. periode: 0-2 (21.47) Ellis (Martin Gran, Stian Nystuen).

3. periode: 0-3 (43.26) Austin Cangelosi (Holmstrom), 1-3 (52.05) Joachim Klauset Svensson (Marcus Ilseng Kristiansen, Sean-Michel Sunnqvist), 1-4 (56.09) Andreas Martinsen (Gran).

Utvisninger: Grüner 7 x 2 min., Lillehammer 10 x 2 min.

Stavanger Oilers – Frisk Asker 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

1. periode: 0-1 (15.26) Thomas Valkvæ Olsen (Anders Harald Christoffer Bastiansen, Magnus Tveit Geheb).

2. periode: 0-2 (21.30) Hampus Gustafsson (Endre Medby).

3. periode: 1-2 (59.18) Chad Costello (Rudolfs Balcers, Dan Kissel).

Utvisninger: Stavanger 4 x 2 min., Frisk Asker 1 x 2 min.

Vålerenga – Narvik 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)

1. periode: 1-0 (13.24) Sondre Olden (Thomas Olsen, Daniel Sørvik), 2-0 (17.49) Albind Lindgren (Kalle Ekelund, Olden).

2. periode: Ingen.

3. periode: 2-1 (41.42) Ludvig Steenberg (Jesper Ylivainio, Kåre Benjamin Byrkjeland), 3-1 (56.03) Tobias Lindström (Wade Murphy, Calle Rune Spaberg Olsen).

Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min., Narvik 5 x 2 min.

Sparta – Storhamar 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

1. periode: 1-0 (16) Victor Ohman (Håkon Pedersen, Martin Grönberg), 1-1 (19.40) Eskild Bakke Olsen (Patrick Thoresen, Rasmus Ahlholm).

2. periode: 1-2 (23.11) Mikael Zettergren (Sander Vold Engebråten, Ole Einar Engeland Andersen), 2-2 (37.38) Emil Lilleberg (Christoffer Karlsen).

3. periode: 2-3 (50.56) Ahlholm (Thoresen).

Utvisninger: Sparta 7 x 2 min., Storhamar 3 x 2 min.

Spilles søndag: Manglerud Star – Stjernen.