Sport

VIF Hockey har signert finsk toppback

Har kjørt bil fra Finland til Vålerenga. Nå blir Tommi Taimi klar til første kamp etter landslagspausen.

VIF Hockey har signert den finske backen Tommi Taimi, som har kjørt bil rett fra Finland og ankom Jordal Amfi i ettermiddag. Den 30-årige veteranen har levert målpoeng både i den finske ligaen «Liiga» og den russiske ligaen KHL i en årrekke. Det melder Vålerengas websider.

– Vi har en målsetning om å konkurrere om å vinne i år. Det er derfor vi har henta inn det vi har henta inn, sier sportssjef Frikk Juel i VIF Hockey til Dagsavisen.

Sjekk statistikken hans hos Eliteprospects.

LES OGSÅ: – Viktig å bygge en vinnerkultur og skape gode vaner

Målpoeng i annenhver kamp

Sportssjefen beskriver Taimi som en offensiv back som ser isen bra og har playmakeregenskaper. I siste sesong hadde han ett målpoeng for hver annen kamp han spilte, det aller meste av det var målgivende pasninger.

– Han er først og fremst en som setter opp målskårere, sier Juel.

LES OGSÅ: Disse har utmerka seg: Ukas Oslo-femmer

Han legger til at Taimi er henta inn for å være en av de førende backene på laget, men vil ikke si noe om hvor mye signeringen har kosta Vålerenga.

– Hvordan takla han den lange bilturen?

– Haha, han var seig, det var han. Da han kom så han fram til å få tatt seg en dusj og slappet av.

Taimi skal ikke spille lørdagens hjemmekamp mot Narvik, men får vært med på den lange treningsperioden i landskampoppholdet nå. Deretter regner VIF med at han er klar for kampen mot Frisk Asker den 12. november.

HØR DAGSAVISENS NYE PODKAST OM OSLOFOTBALL: Trikkeligaen er på lufta!

Mer fra Dagsavisen