Sport

Kun 20 tilskuere får slippe inn på grunn av smittefaren

På HamKams to neste hjemmekamper blir det ikke tillatt flere enn 20 tilskuere på grunn av økende smitte i regionen.

Til søndagens kamp mot Åsane, samt kampen mot Ull/Kisa 7. november, er det kun personer fra supporterklubben (Banden) som får slippe inn, opplyser klubben på sine nettsider.

– Vi i HamKam tar selvsagt hensyn til rådene og påleggene som kommer for eliteidretten i Hamar, sier daglig leder John Anders Rise og legger til at han likevel håper de strenge reglene er midlertidige.

Torsdag stengte Hamar kommune blant annet all fritidsaktivitet på grunn av smitteøkning den siste tiden.

I landet forøvrig er det lov å slippe inn 600 tilskuere på fotball utendørs, mens i Oslo er grensen fortsatt 200 tilskuere.

Også håndballen sliter med avviklingen.

En spiller på Rælingens eliteserielag i håndball er smittet av koronaviruset. Dermed settes hele laget i karantene, og to kamper er utsatt.

Rælingen håndball skriver på sitt nettsted at den aktuelle spilleren ble testet for viruset tirsdag, og at resultatet kom fredag morgen. Laget har ikke hatt fellestreninger siden mandag.

– Vi håper med dette at vi har unngått spredning, og at vi ikke har fått mer smitte i gruppa. Fokus hos oss er nå informasjon og å ta vare på berørte spillere og teamet vårt, sier medisinsk ansvarlig Jan-Andreas Fosnæs i klubben.

Rælingens håndballkvinner skulle spilt bortekamp mot Byåsen førstkommende søndag og hjemme mot Oppsal onsdag. Disse kampene er utsatt og har foreløpig ikke fått ny dato.

Rælingen ligger tredje sist i eliteserien for kvinner.