Sport

Turrennet Marcialonga får norsk versjon

På grunn av koronakrisen vil flere tusen nordmenn få problemer med å delta i skiklassikeren Marcialonga i vinter. Nå kommer en det en norsk versjon av rennet.

Det er TV 2 som omtaler nyheten.

Det 70 km lange og populære Marcialonga-rennet er blitt arrangert i 48 år og går siste søndag i januar i provinsen Trento i Italia. Flere tusen nordmenn deltar vanligvis i rennet fra Moena til Cavalese.

Koronapandemien vil imidlertid skape problemer for norske mosjonsløpere med å ta seg til Nord-Italia mot slutten av januar neste år.

Skientusiaster i Bodø fikk derfor en idé og tok kontakt med arrangørene i Italia og spurte om det ikke gikk an å arrangere en alternativ utgave i Norge. Deretter fikk skigruppen «Stayer Active» med seg arrangørene av Kobberløpet på ideen. Løpet går fra Sulitjelma til Fauske.

Italienerne hadde også tenkt i de samme baner og ga sitt samtykke da de fikk forespørselen om den norske utgaven.

– Vi har fått tillatelse til å bruke samme logoer som det kjente løpet i Italia. Løpet har samme lengder (70 km og 23 km) og skal starte på samme dag og tidspunkt som løperne står på startstreken i byen Moena i Italia 31. januar, sier Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet.

Den norske utgaven har fått navnet «Marcialonga Arctic skirace».