Drømmestart for United i mesterligaen

(Paris Saint-Germain - Manchester United 1-2). Marcus Rashford dundret inn seiersmålet rett før slutt. Og Ole Gunnar Solskjær fikk en svært verdifull borteseier i mesterligaen.

Manchester United overrasket stort borte mot Paris Saint-Germain og vant 2-1 i mesterligaåpningen takket være en suser fra Marcus Rashford.

Dermed ble det en festavslutning på Paris-kvelden for Rashford, som hadde skuslet bort flere gode muligheter tidligere i kampen.

Det var også Rashford som satte inn den avgjørende straffen da United sensasjonelt slo PSG 3-1 i Paris og avanserte til kvartfinale i samme turnering våren 2019.

Tirsdag sto Anthony Martial i fare for å bli syndebukk etter å ha scoret selvmål og utlignet til 1-1 for PSG tidlig i 2. omgang. Men han ble berget av spisspartneren til slutt.

86 minutter var spilt da innbytter Paul Pogba spilte ballen til Rashford, som hamret ballen i mål i lengste hjørne.

Straffedrama

United kom til den franske hovedstaden som massive «underdogs», men Solskjær traff godt med sin kampplan og 5-2-1-2-formasjon. Oppofrende forsvarsspill kombinert med mange kontringsmuligheter gjorde at United var farlige kampen gjennom.

PSG hadde også sjanser nok til å score flere mål, og det var først og fremst stjerneduoen Neymar og Kylian Mbappé som sto for det kreative offensivt.

Den første sjansen var det imidlertid venstreback Layvin Kurzawa som fikk da Mbappé traff ham med en nydelig innsvinger etter elleve minutter. En god beinparade fra David de Gea forhindret scoring.

Fernandes sendte United i føringen fra straffemerket i det 23. minutt etter først å ha bommet fra ellevemeteren. Han fikk ta straffen på nytt ettersom keeper Keylor Navas rykket ut fra streken før han skjøt, og på forsøk nummer to var portugiseren sikker.

Selvmål

PSG-midtstopper Abdou Diallo så ut som en juniorspiller i starten av kampen, og da han felte Martial og laget straffe, men mot slutten av første omgang gjorde han en svært viktig involvering. Marcus Rashford kom alene gjennom på venstresiden, men ble stoppet av Diallos solide takling.

Rashford fikk en ny kjempemulighet på løp tidlig i 2. omgang, men i stedet for å storme mot Navas, slo han en svak pasning mot Martial som Diallo enkelt kunne plukke opp.

Noen intense minutter fulgte, og etter 54 minutter skulle hjemmelaget lykkes på en corner. Neymar svingte ballen inn, og Martial var klønete da han relativt upresset stusset ballen i eget nett.

Minutter senere viste Rashford seg uskarp igjen da han kom alene på løp mot Navas for tredje gang. Denne gang førte ubesluttsomheten til at han ble taklet av Danilo Pereira.

De brente mulighetene var nok likevel glemt, i alle fall i noen minutter, da Uniteds spissjuvel fikk siste ord på tampen av kampen.

Leipzig-seier

I den andre kampen i mesterligaens gruppe H vant Leipzig 2-0 hjemme mot Basaksehir etter to scoringer av venstrebacken Angeliño.

Kvarteret var spilt da den innleide Manchester City-spilleren ble lobbet gjennom av Kevin Kampl, vendte bort Martin Skrtel på elegant vis og banket ballen i mål.

Bare fire minutter senere var Angeliño på farten igjen. Han ble frispilt av Christopher Nkunku og var like sikker som på sin første sjanse.

Alexander Sørloth ble sittende hele kampen på benken for Leipzig, som topper H-gruppen etter første runde. I neste kamp venter Manchester United på bortegress. Fredrik Gulbrandsen var ubenyttet reserve for Basasehir, som møter PSG neste uke.

Paris Saint-Germain – Manchester United 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Bruno Fernandes (str. 23), 1-1 Anthony Martial (selvmål 55), 1-2 Marcus Rashford (87).

Leipzig – Basaksehir  2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Angeliño (16), 2-0 Angeliño (20).

Alexander Sørloth var ubenyttet reserve for RB Leipzig, Fredrik Gulbrandsen var ubenyttet reserve for Basaksehir.

Mesterligaen fotball menn tirsdag, gruppespillet 1. runde:

Gruppe E:

Chelsea (England) – Sevilla (Spania) 0-0, Rennes (Frankrike) – Krasnodar (Russland) 1-1 (0-0).

Gruppe F:

Zenit St. Petersburg (Russland) – Brugge (Belgia) 1-2 (0-0), Lazio (Italia) – Borussia Dortmund (Tyskland) 3-1 (2-0).

Gruppe G:

Dinamo Kiev (Ukraina) – Juventus (Italia) 0-2 (0-0), Barcelona (Spania) – Ferencvaros (Ungarn) 5-1 (2-0).

Gruppe H:

Leipzig (Tyskland) – Basaksehir (Tyrkia) 2-0 (2-0), Paris Saint-Germain (Frankrike) – Manchester U. (England) 1-2 (0-1).

Spilles onsdag:

Gruppe A: Salzburg (Østerrike) – Lokomotiv Moskva (Russland), Bayern München (Tyskland) – Atlético Madrid (Spania). Gruppe B: Real Madrid (Spania) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina), Inter (Italia) – Borussia Mönchengladbach (Tyskland). Gruppe C: Manchester C. (England) – Porto (Portugal), Olympiakos (Hellas) – Marseille (Frankrike). Gruppe D: Ajax (Nederland) – Liverpool (England), Midtjylland (Danmark) – Atalanta (Italia).