Sport

Ros for lynrask reaksjon

Ousmane Camara takker for støtten etter hetsen han ble utsatt for i Sandefjord.

Bilde 1 av 2

Det ble raskt reagert fra VIF-benken da situasjonen oppsto rett før kampslutt. Dermed ble den skyldige, som har jobbet som frivillig for Sandefjord Fotball i fem år, raskt plukket ut.

Les også: «Det er ikke bare i toppidretten rasismen har gode kår»

Klart budskap

Johan Lædre Bjørdal minnet vedkommende på hvilket armbind spillerne hadde på draktene.

Camara fullførte sine få minutter og la ut dette på Instagram senere på kvelden:

«Ingen hater andre mennesker på grunn av hudfarge, bakgrunn eller religion når de blir født. Mennesker må lære å hate, og om de kan lære å hate, kan de lære å elske. Kjærlighet kommer mer naturlig til hjertet enn det motsatte», skrev han, et kjent sitat fra den sørafrikanske fredsforkjemperen Nelson Mandela. Han ledsaget sitatet med et norsk flagg inne i et hjerte.

Mandag takket Vålerenga-spilleren for støtten. Camara kom til Vålerenga i fjor sommer og var tiltenkt som erstatter for Chedira Ejuke, som var solgt til Heerenveen-

Spillerne var mandag ikke tilgjengelige for mediene og det var bare trener Dag-Eilev Fagermo som kunne uttale seg.

Tok affære

Daglig leder i Sandefjord, Espen Bugge Pettersen, fikk ros for rask og handlekraftig opptreden da han stilte opp for Eurosport umiddelbart etter hendelsen.

– Vedkommende leverte fra seg alt utstyret, innrømmet hva han hadde gjort og har ikke lenger adgang her, sa Bugge Pettersen til Eurosport og andre medier etterpå.

Bakgrunnen for den nye kampanjen mot rasisme er hetsen Kristiansund-spissen Amahl Pellegrino (30) ble utsatt for under en kamp mot Aalesund.

I neste serierunde møtes nettopp Pellegrino og Camara når VIF møter Kristiansund på Intility.

«Deilig med tre poeng, men vi taper den viktigste kampen i dag», skrev VIF-kaptein Jonatan Tollås Nation på Instagram etter kampen.