Sport

Kjartansson gir fra seg straffeansvaret

(Sandefjord – Vålerenga 0-3) Selv om han pøser inn mål fra åpent spill, har Vidar Örn Kjartansson bommet på to straffespark på rad. Nå gir islendingen fra seg straffeansvaret, og vil at noen andre skal skyte straffene.

Seks mål på fem kamper har det blitt for Vidar Örn Kjartansson etter at han kom tilbake til hovedstaden, men både i kampen mot Molde og i dagens kamp mot Sandefjord bommet han på straffespark. Det gjør at islendingen nå ønsker at noen andre skal ta straffene for klubben fremover.

– Vi kan ikke ha straffeskyttere som ikke scorer mål, så derfor er det bedre hvis andre tar straffene fra nå av. Den straffa jeg skjøt i dag var i hvert fall bedre enn den første jeg bommet på, men jeg har ikke skutt mange straffer de siste årene, så det er greit at noen andre tar de, sier Kjartansson til Dagsavisen.

Les også: Slaskens liveblogg: Vålerenga slo Sandefjord – slik var kampen

– Rettferdig at andre får prøve seg nå

Spissen skled inn Vålerenga første mål etter et nydelig angrep, før han utnyttet et sovende forsvar for å sette inn 2-0. Men på straffespark vil det seg ikke for islendingen.
– Jeg har bommet på to nå, og kommer ikke til å ta den neste. Jeg har sagt at jeg ønsker å ta straffer, men vi har mange gode straffeskyttere i laget, og derfor er det rettferdig at noen andre får prøve seg nå. Det er ingen stor sak, og det er godt for meg at jeg klarer å score mål i åpent spill uten å være avhengig av straffene, forteller Kjartansson.
Islendingen sier at det nå blir Aron Dønnum som skal ta straffene for Vålerenga i de neste kampene, men trener Fagermo løfter også fram en annen kandidat.
– Herolind Shala tok alltid straffene for meg i Odd, og scoret hver gang. Selvsagt ønsker vi å score på de straffesparkene vi får, men det er bra at Vidar ikke trenger å score på straffer for å bli toppscorer i ligaen slik han spiller nå, forteller Fagermo til Dagsavisen som fleiper om at han skal få lov til å ta straffespark på trening.

Les også: Dette er nøkkelen til suksess på bortebane for Vålerenga (+)

En andre omgang det lukter svidd av

VIF-treneren kunne glede seg over to mål fra innlegg for Kjartansson, og spesielt det første målet var det høy klasse over. Borteseieren var Vålerengas første siden 1. august, og ender en dårlig rekke med kun en seier på de siste seks kampene på bortebane.

I dag er vi gode de første 20 minuttene, og scorer et strålende mål. Vi faller litt inn mot pausen, og derfor setter vi inn Shala for å kontrollere midtbanen. I andre omgang synes jeg det var klasseforskjell på lagene, og det å få en så overlegen seier på bortebane er naturligvis viktig for oss etter en rekke med dårlige resultater på bortebane, sier VIF-treneren og fortsetter:

– Skal vi være der vi er på tabellen må vi begynne å vinne kamper også på bortebane. Det sa jeg til guttene før kamp i dag, og den andre omgangen vi leverer i dag lukter det svidd av. Da viste vi at vi også bli harde å slå på bortebane ut over høsten, forteller Fagermo.

Les også: Camara utsatt for rasisme i Sandefjord

Mer fra Dagsavisen