Grorud tok ledelsen, men tapte igjen

(Grorud - HamKam 1-2). Med bare en seier på de ti siste kampene må Grorud finne en vinner-resept igjen. Mot HamKam tok laget ledelsen, men ble gradvis nedkjempet.

Bilde 1 av 3

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Grorud trenger noen seire til før sola går ned i OBOS-ligaen, men oppgaven mot HamKam ble mer og mer vrien. HamKam, som før kampen lå fire poeg bak Grorud, er bedre borte enn hjemme. Og det ble mye Hamar-dominans denne ettermiddagen også. Matchvinner: Marcus Pedersen.

Grorud hadde sluppet inn tre mål i hver av de fire siste kampene, og slikt bør det jo bli slutt på hvis man skal ta flere poeng i denne ligaen. At det "bare" ble to denne lørdagen var trener Eirik Kjønø ikke fornøyd med.

– Jeg vet ikke hvorfor vi ikke fortsetter etter den gode åpningen. Men igjen taper vi på manglende kvalitet. HamKam er gode på dødballer og innlegg, det visste vi og har jobbet mye med, sier Eirik Kjønø til Dagsavisen.

Perfekt åpning

For kampen åpnet perfekt for Grorud i solskinnet ved Trondheimsveien. Angrepet du rullet opp kom overrumplende på Hamarlaget og en av landets mest offensive backer, Leo Cornic kjempet seg foran i duellen inne i feltet og serverte ballen til Oscar Aga, som kom på det rette løpet motsatt. Rett i mål.

Et strålende angrep og det kunne stått 2-0 få minutter senere da Grorud igjen utnyttet HamKams store bakrom og kom til en ny avslutning. Men HamKam-forsvarer Steinar Strømnes fikk blokkert forsøket i siste liten.

Men så tar Kjetil Rekdals menn gradvis over initiativet i kampen. Markus Solbakken blir mer synlig på midten og Marcus Pedersen lusker rundt i Grorudfeltet på vei etter åpninger. Geirald Meyer stikker ham innimellom i ryggen og får opp tenningsnivået.

To headinger i tverrligger

Grorud-stopper Arnar Thor Gudjonsson pådrar seg strekk allerede etter et kvarter og Grorud må ommøblere. Kristian Novak kommer inn med enda mer muskler, noe det trengs mye av i denne kampen.

Etter en halvtime kommer HamKams første store sjanse. Importen fra Kjelsås, Jesper Taaje vinner hodeduell i feltet, ballen går videre til Marcus Pedersen som header i tverrliggeren.

Jo Nymo Matland legger et nytt Hama-frispark inn i deltet to minutter senere og igjen går ballen i tverrliggeren etter en duell i feltet. Grorud lever åpenbart farlig.

Men de er som alltid farlige på kontringer og ti minutter før pause kommer Oscar Aga plutselig fri igjen. Men keeper Serigne Mbaye gjør en klasseredning.

Ventet utligning

Utligninge kommer to minutter før pause. Nevnte Jesper Taaje legger et presist innegg som Ebiye Moses header i mål utenfor keeper Mats Vikens rekkevidde.

Dermed har Grorud fortsatt ikke holdt nullen siden 24. august da de slo KFUM Oslo her 3-0.

Kampbildet ble det samme etter pause. HamKam hadde ballen mest, Grorud satset på kontringer med sine raske spisser. Men presisjonen i den siste pasningen sviktet.

Preben Mankowitz kom i god posisjon, men rakk ikke å fyre av og ble blokkert til corner.

Da lå det i lufta at det ville skje noe i den andre enden. Målscorer Moses sendte et innlegg over hele Grorud-feltet og Marcus Pedersen kom på bortre stolpe og styrte inn ledermålet.

– Deilig å få den scoringen. Jeg følte vi hadde bra kontroll, men Grorud var farlige på kontringer, sa han i intervjusonen etter kampen.

Prøvde på en sluttspurt

Grorud fikk sin største sjanse til utligning fem minutter før slutt, men keeper var våkent ute på Thomas Elsebutangens avslutning og angrepet endte med corner.

På overtid kom Elsebutangen i ny duell mot keeper, noen ropte på straffe, men dommer dømte for angrep på keeper. Det ble det ingen protester i mot.

– Vi klarer ikke å skape nok trykk på dem i sluttfasen. HamKam spilte klokt, konkluderer Kjønø, som vet at laget hans nå er bare fire poeng fra kvalifisering mot nedrykk i denne jevne ligaen.

Kjetil Rekdals mål var at laget hans skulle vinne to kamper på rad for første gang i år, og det lyktes han med. Han debuterte som HamKam-trener nettopp mot Grorud i det motsatte oppgjøret på Briskeby som endte 1-1.

Lagets tilvekster fra Oslo-fotballen, Amin Nouri (VIF) og Jesper Taaje (Kjelsås) har tettet noen avgjørende hull.

1. divisjon menn lørdag:

Grorud - Hamkam 1-2 (1-1)

Grorud Arctic Match: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Oscar Aga (3), 1-1 Ebiye Moses (43), 1-2 Marcus Pedersen (72).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Kristian Onsrud, Amin Nouri, HamKam.

Grorud (4-4-1-1): Mats Viken – Leo Cornic (Nikolai Jakobsen Hristov fra 72.), Arnar Thór Gudjónsson (Kristian Novak fra 17.), Geirald Meyer (Thomas Elsebutangen fra 79.), Trace Akino Murray – Sindre Osestad, Christos Zafeiris, Martin Høyland, Fabian Østigård Ness – Preben Mankowitz – Oscar Aga.

HamKam (3-4-3): Serigne Mor Mbaye – Jesper Taaje, Steinar Strømnes, Rubén Alegre (William Moan Mikalsen fra 88.) – Amin Nouri, Markus Solbakken, Kristian Onsrud, Jo Nymo Matland (Vetle Skjærvik fra 63.) – Kristian Eriksen, Marcus Pedersen, Ebiye Moses (Emil Sildnes fra 88.).

1. divisjon menn lørdag, 21. runde:

Grorud – HamKam 1-2, Kongsvinger – Jerv 1-1, Raufoss – Sogndal 2-1, Sandnes Ulf – Åsane 1-1, Tromsø – KFUM Oslo 1-1, Øygarden – Strømmen 1-4.

Spilles søndag: Ranheim – Lillestrøm, Stjørdals-Blink – Ull/Kisa.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under: