Sport

Serbias målmaskin Mitrovic: – Tror ikke på noen vakker kamp for øyet

Serbias nøkkelspiller Aleksandar Mitrovic ser ikke for seg noen feiende flott fotballkamp i EM-omspillet mot Norge torsdag.

Han har scoret tolv mål på sine ni siste landskamper. Mitrovic vet at Norge kommer med et solid knippe offensive spillere.

– Bortsett fra Haaland, er det også Sørloth, Ødegaard og King. Det er mange gode spillere i angrep. Norge er også godt organisert og kompakt. Jeg tror ikke dette blir en vakker kamp for øyet, trolig mer taktisk og solid, sier Mitrovic til avisen Informer.

Serbia imponerte ikke i kampene i september. Det ble tap mot Russland og uavgjort mot Tyrkia.

– Vi er klart bedre forberedt nå. Jeg hadde bare noen dagers forberedelser før de to kampene, sier Mitrovic.

Da den norske troppen ble offentliggjort for snaut halvannen uke siden, ble Mitrovic uoppfordret pekt ut av assistenttrener Per Joar Hansen

– Vi kommer til å si til våre spillere at vi må være nøye med å stoppe ham (Mitrovic). Men vi må også være nøye med ikke å komme for nær ham. Han er en luring inne i feltet, og han ramler lett. Han får mange situasjoner med seg fordi han er smart eller om vi skal bruke ordet kynisk. Vi må være ekstra obs på ham, sa Hansen.

Mitrovic scoret ti ganger i Serbias EM-kvalifisering.

Vinneren av kampen på Ullevaal stadion får fordel av hjemmebane i omspillsfinalen 12. november mot enten Skottland eller Israel.

Les også: Klok av skade lar Lagerbäck spillerne vite hvor de står i straffekøen

Mer fra Dagsavisen