Lyn presset LSK til straffekonkurranse, men tapte

(LSK Kvinner - Lyn 1-1, 5-4 på straffer). LSK satte inn ny keeper til straffesparkkonkurransen i cupen. Og gikk til kvartfinalen.

Det ble en merkverdig cupkamp i LSK-hallen onsdag kveld. Lyn kom til kampen med åtte nye spillere i forhold til seriekampen mot Rosenborg i helgen og taktikken var klar: Ligge lavt og satse på kontringer.

Lyn-kontring

Taktikken stemte fra første sekund, bokstavelig talt. Før ett minutt var spilt fikk Lyn tak i ballen, satte i gang en kontring og Anna Nerland Aahjem løp fra alle og kom alene med keeper Ida Norstrøm. Aahjem satte ballen mellom beina hennes.

Resten av omgangen ble en lang forsvarskamp for Lyn. Stolpeskudd og flere gode redninger av Lyn-keeper Kirvil Odden Sundsfjord holdt laget inne i kampen.

Utover i annen omgang kom flere av de faste førstelagsspillerne inn og LSK skapte ikke like mye. Men Nora Eide Lie satte inn den fortjente utligningen etter 65 minutter.

Flere scoringer ble ikke, verken i resten av kampen eller i ekstraomgangene.

Egen straffekeeper

Før straffesparkene byttet LSK inn keeperdebutant Idun-Kristine Jørgensen, men det var Lyns keeper Kirvil Odden Sundsfjord som sto for den første redningen på skuddet fra Emilie Haavi. Men dommeren mente Lyn-keeperen hadde forlatt streken for tidlig og straffen ble tatt om igjen.

Og fra da av scoret LSK på alle sine fem straffer der Justine Vanhaevermaet satte den siste.

Lyns bom kom på det fjerde sparket da kaptein Joanna Aalstad Bækkelund ikke var konsentrert nok og satte ballen høyt over mål.

Mange spillere ute

– Vi var veldig nær, taktikken fungerte, men marginer sendte oss ut av cupen dessverre, sa Lyn-trener Ole Johan Aas til NRK. Han avviste at Lyn nedprioriterte cupen ved å bytte så mange spillere.

– Det var en dyd av nødvendighet på grunn av kampbelastning, i tillegg har vi skader og sykdom, sier han.

Blant andre var toppscorer Camilla Linberg ute av troppen.

– Dette var en tålmodighetsprøve. Man blir ikke gammel i dette yrket, sukket LSK-trener Hege Riise. LSK har vunnet ferm av de seks siste cupfinalene for kvinner.

LSK Kvinner møter Rosenborg i kvartfinalen.

LSK Kvinner – Lyn 1-1 (0-1) e.o. (5-4 på straffer)

LSK-hallen: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Anna Nerland Aahjem (1), 1-1 Nora Eide Lie (65).

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten.

Gult kort: Cathinka Tandberg, Emma Stølen Godø, Emilie Raaum Closs, Trine Skjelstad Jensen, Lyn.

LSK Kvinner (4-2-3-1): Ida Norstrøm (Idun-Kristine Jørgensen fra 119.) – Cathrine Dahlström (Karly Røstbakken fra 46.), Malin Brenn, Ina Gausdal, Emilie Woldvik – Tonje Pedersen (Isabell Bachor fra 79.), Justine Vanhaevermaet – Andrea Wilmann, Nora Eide Lie (Heidi Ellingsen fra 105.), Emilie Haavi – Sophie Romàn Haug.

Lyn (4-5-1): Kirvil Odden Sundsfjord – Trine Skjelstad Jensen, Joanna Bækkelund, Anna Linnea Palm (Laura Gashi fra 91.), Emilie Raaum Closs – Ingrid Bakke, Mariana Larroquette, Cathinka Tandberg (Sofie Mykkeltveit Tunes fra 70.), Julie Aune Jorde (Emilie Bølviken fra 62.), Hedda Nikoline Myhre Foslie (Emma Stølen Godø fra 54.) – Anna Nerland Aahjem (Mimmi Löfwenius Veum fra 54.).

Slik endte trekningen av kvartfinalene onsdag kveld: Første lag har hjemmekamp.