Sport

Aalesund utestenger tilskuer for rasisme mot Pellegrino

Eliteserieklubben Aalesund har identifisert tilskueren som kom med rasistiske tilrop mot Amahl Pellegrino. Vedkommende er utestengt fra kamper ut neste sesong. Noe Pellegrino er langt fra fornøyd med.

Ålesund 20201004. 
Kristiansunds Amahl Pellegrino under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Kristiansund på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Det bekrefter klubben i en pressemelding onsdag.

Tilropene mot Pellegrino kom etter kampen mot Kristiansund søndag og vakte sterke reaksjoner. AaFK var raskt ute med å beklage episoden, og nå har klubben identifisert hvem som sto bak.

«Undersøkelsene har gitt klubben svar på hva som ble ropt og hvem som står bak», skriver klubben onsdag.

– Vi i Aalesunds Fotballklubb har tatt saken på største alvor. Vi ønsker ikke at motspillere, våre spillere, tilskuere eller andre skal oppleve rasisme på Color Line stadion eller på andre arenaer, sier klubbdirektør Geir Vik i en uttalelse.

Tilskueren opplyses å ha beklaget egen oppførsel på det sterkeste og skal være innforstått med en utestengelse ut 2021-sesongen.

Utestengelsen trer i kraft med umiddelbar virkning.

Hovedpersonen Amahl Pellegrino reagerer på straffen.

– Jeg tror ikke jeg vil kommentere det. Det er pinlig. Vi går ett steg fram og ni tilbake. Det er bare å gratulere. Mer vil jeg ikke si, sier storscoreren til Eurosport.

Hovedpersonen Amahl Pellegrino var selv oppgitt og sint etter søndagens episode.

«Til alle dere rasister bak målet på Color Line stadion, dere er en stor VITS! Tenk at vi i 2020 bare skal stå på siden og se på, det er trist», skrev Pellegrino på sin Twitter-konto etter kampen.

(©NTB)