Rasch ble den store helten da KFUM snudde og vant: – Han er veldig viktig for oss

Robin Rasch hadde både målgivende og scoret da KFUM snudde 0-1 til 2-1 borte mot Kongsvinger. Seieren var den andre på rad etter tre strake tap.

Av Even Lübeck

For etter at KFUM tidlig havnet under, tok Rasch kontroll. Først serverte han en nydelig corner på hodet til Håkon Stavrum, før han satte inn 2-1 på straffe. Om ikke den beste straffen han har tatt, så var det en av de viktigste. Den gjorde at KFUM vant 2-1.

– Robin er veldig viktig for oss, det ser du i dag. Han har vært en del ute for oss og det har vi merket. En kamp som det her viser betydningen hans, sier KFUM-trener Jørgen Isnes etter kampen og fortsetter:

– Det er ingenting som smaker bedre enn tre poeng. Å vinne borte er også veldig viktig, og to på rad er så deilig. Vi gjør en god gjennomføring av kampplanen, de skapte lite på oss. Det smaker utrolig godt, men det er fortsatt mange kamper igjen.

Nå har KFUM vunnet to strake etter 1-0 over Sandnes Ulf forrige mandag. Seks strake poeng etter tre tap på rad gjør at de hvite og røde nå er nummer ti på tabellen, seks poeng unna nedrykkskvalikplassen.

– Vi gjorde noen defensive endringer etter tapet for Stjørdals Blink (1-4). Vi har strammet mer inn og har tettere avstander mellom oss, som gjør at det er vanskelig for motstanderne å skape noe mot oss. Det gir også oss mer rom, og har fungert i de to siste kampene, sier Isnes.

Tidlig Kongsvinger-ledelse

Etter litt klabb og bab i feltet gikk Kongsvinger opp i 1-0 etter 24 minutter. Martin Vinjor slo inn fra venstre og fant Martin Hoel Andersen, som først skjøt i blokka, før han hamret inn kampens første på forsøk nummer to.

Lagene var like langt ni minutter senere. Robin Rasch svinget inn en corner og fant Håkon Stavrum, som fikk gå opp helt upresset i boks. 22-åringen stanget lekkert inn 1-1.

– Det er en innøvd variant, men det var feil mann som scoret, sier han og ler.

– Vi har brukt mer tid på offensive dødballer den siste tiden. Vi scoret mye på det i fjor, mindre i år, men vi har hatt mer fokus på det den siste tiden. Det har hjulpet. Det var en kanonheading av Stavrum.

– Målet var ferdigscora, sier Rasch til Dagsavisen og ler.

Snudd etter straffemål

Og KFUM hadde snudd oppgjøret like etter pause. Christopher Lundquist ble lagt i bakken av Harald Holter, og fra straffemerket var Rasch meget, meget heldig. Han skjøt midt på mål, men Riffi Mandanda klarte på merkelig vis å fomle ballen i mål. Dermed var KFUM foran 2-1.

– Keeperen er på den ja, men så lenge det er hardt nok, er det mål. Jeg sa til Robin at «alt som går inn, er gode straffer».

– Jeg står ved det at mål er mål, men jeg har sett en bedre straffe. Vi får få flere straffer, så skal jeg vise at jeg kan bedre!
Flere mål ble det ikke. Dermed vant KFUM 2-1.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å snu det. Det var jevnt, men hvis det var et lag som skulle ta de tre poengene, skulle det være oss, sier Rasch.

– Hva skal til for å vinne den tredje på rad mot Grorud neste søndag?

– Vi må fortsette å gjøre det vi har gjort de siste kampene. Vi må være tro mot systemet og jobbe knallhardt for hverandre, sier Rasch.

– Vi må bygge på det vi har nå. Grorud er en annen type motstander, så nå skal vi analysere dem og se hvordan vi kan skape nok, samt være tette nok bakover. Grorud har imponert stort og er vanskelige å møte. Jeg gleder meg til et hett lokaloppgjør, avslutter en smørblid Isnes.

Fått med deg denne?  Hockey: MS-Thoresen med klar beskjed til VIF-back Eidstedt: – Han bråker med feil fyr  (+)