Sport

Holmé-dobbel da VIF2 snudde mot Alta

Morten Gamst Pedersen sendte Alta i føringen, men to kjappe mål på under ti minutter av Fredrik Holmé sørget for en særdeles sterk borteseier for VIF-rekruttene.

Alta kjemper om playoff til Obos-ligaen, mens Vålerengas nest beste hadde et lite håp om å karre seg opp på sjuendeplassen som ga flere tellende kamper ut over høsten. For at det skulle skje måtte alle lagene over dem på tabellen tape, og VIF 2 måtte selv slå Alta på bortebane.

Oppgaven ble enda tøffere da Altas store profil, Morten Gamst Pedersen, sendte vertene i ledelsen på straffespark etter 22 minutter spilt. Men VIF-rekruttene lot seg ikke knekke, og utlignet bare sju minutter senere da Fredrik Holmé scoret på kampens andre straffespark. Som om ikke det var nok blåste dommer Sander Johannessen straffespark for tredje gang på drøye halvtimen kun minutter senere.

Igjen skrittet Fredrik Holmé opp til straffemerket, og igjen ekspederte unggutten ballen sikkert i mål. Det betød at VIF-rekruttene hadde snudd kampen mot opprykksjagende Alta i Alta, og til pause hadde faktisk VIF 2 overtatt sjuendeplassen på tabellen som ville gi forlenget sesong.

Siden ingen av lagene klarte å score mål etter pause, holdt Holmés straffedobbel til en meget sterk trepoenger borte mot Alta. Det holdt imidlertid ikke til å forlenge sesongen, da Tromsdalen tok ledelsen etter 66 minutters spill. Den ledelsen ga de ikke fra seg, og dermed ble det en åttendeplass på tabellen for VIF-rekruttene i årets sesong.

Les også: Kjelsås endte sesongen med hjemmetap for Skeid (+)

Mer fra Dagsavisen