Sport

Mourinho avfeier «hevntanker» før Solskjær-møte

José Mourinho vil ikke høre snakk om at han er på revansjtokt når Tottenham gjester Manchester United i helgens Premier League-runde.

I desember i fjor fikk ikke Mourinho et hyggelig gjensyn med sin gamle hjemmearena. Da måtte han se seg slått 2-1 av Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford i en mye omtalt managerduell.

Portugiseren ble erstattet av Solskjær etter at han fikk sparken i Manchester United et snaut år tidligere. Før lørdagens oppgjør understreker Mourinho at han ikke har noen vonde følelser foran møtet med gamleklubben.

– Revansj? Hva er det? Jeg vant så mange ganger på Old Trafford som Manchester United-manager og som manager på bortebenken. Så hva skal jeg revansjere? Ingen behandlet meg dårlig der, og alle var hyggelige med meg. Jeg har ingen fiender der. Det er bare en fotballkamp jeg ønsker å vinne, sa Mourinho under fredagens pressekonferanse.

Tottenham er inne i et svært tett kampprogram. Kampen mot United vil være de liljehvites fjerde på åtte dager. I midtuken gikk London-laget videre i både ligacupen og til gruppespillet i europaligaen.

Mourinho har kalt perioden «umenneskelig», men sier nå at spillerne hans ikke har noen unnskyldninger klare hvis det går galt mot Solskjærs menn.

– Jeg vil ikke klage. Det har jeg gjort nok av, men jeg tror ingen var uenige med meg da jeg klaget over situasjonen. Nå er det bare én kamp igjen, sa Mourinho og viste til at det etter helgen vil være et avbrekk når det i neste uke skal spilles landslagsfotball.

Les også: Solskjær før Mourinho-møte: – Trenger litt underholdning

Mer fra Dagsavisen