Sport

Skeid med full poeng-uttelling

(Skeid - Senja 2-0). Skeid trakk vinnerloddet denne helgen da de selv slo Senja i Vallhall søndag, mens to av lagene foran dem, Alta og Kvik Halden, begge tapte sine kamper.

VALLHALL (Dagsavisen):  Dermed er det plutselig bare tre poeng opp til den attraktive annenplassen, som gir kvalifisering om opprykk til OBOS-ligaen (1. divisjon).

Siste serierunde i den ordinære serien spilles kommende lørdag, der Skeid får en tøff bortekamp mot Kjelsås, som desperat kjemper for å nå slutttspilet der de sju beste lagene får plass.

– Det blir full krig i et klassisk nabooppgjør der mye står på spill, sier Skeids matscvinnende midtstopper, Mats Andersen til Dagsavisen.

Les også: Ajara scoret fire (!) da VIF ble historiske med 7-0 (+)

Aller første Skeid-scoring

Mats Andersen har vært en skadeplaget midtstopper i Skeid som ikke er vant med å score mål. I fjor brakk han beinet to ganger og hele sesongen ble ødelagt. Denne søndagen fikk han stjernetreff etter corneren fra Felix Leeborg Anthonessen før pause, og banket ballen opp i nærmeste vinkel.

– Jeg har aldri scoret for Skeids A-lag før, så dette var moro. Jeg har noen scoringer for annetlaget, sier den tidligere VIF-spilleren.

Midtstopper Mats Andersen scoret sitt feste mål for Skeid søndag.

Midtstopper Mats Andersen scoret sitt første mål for Skeid søndag. Foto: Reidar Sollie

Les også: Leeds avgjorde to minutter før full tid

Igjen mange sjanser

Scoringen kom på Skeids tredje sjanse i en første omgang der ledelsen burde vært betydelig større.

Både Henning Tønsberg Andresen (heading) og Johnny Buduson (fot) avsluttet fra en meters hold uten å score og Hassan Yusuf hadde et godt skuddforsøk som keeper slo til corner.

Laget hadde en litt treg start inne i Vallhall, men etter et kvarters spill var det full dominans og den siste halvtimen var i praksis et eneste langt angrep. Men presisjonen i den siste pasningen manglet.

Det har Skeid erfart før i år.

Les også: Når er fotball på TV for dyrt?

Måtte vente lenge

Kampbildet var stort det samme etter hvilen, men Skeid klarte ikke å skape like mye. David Hickson var som vanlig et evig uromoment på sin høyreside, mens Henning Tønsberg Andresen var høyt og lavt, men der den siste presisjonen fortsatt manglet.

Da var det en viss engstelse for at Senja skulle utligne på en sjelden kontring og ti minutter før slutt fikk de sjansen. Men Simon Laugsand blåste ballen over fra fri posisjon på 16-meteren. Senja har vakrere natur enn fotballag. Men de gjorde et ærlig forsøk på å få med seg noe.

At Senja prøvde seg på en sluttspurt, ga Skeid den plassen de trengte. Daniel Braaten snappet ballen på egen 16-meter og startet en smart kontring. Taofeek Ismaheel brukte farten sin på venstrekant og i stedet for å avslutte sjøl fant han David Hicksomn i en enda bedre posisjon der han km stormende på høyresiden.

Og denne gangen satt den for Hickson, som har opplevd å brenne mange sjanser i år.

David Hickson (helt bakerst) har satt inn den andre scoringen i Vallhall etter en kontring Daniel Braaten (nr. 25) startet.

David Hickson (helt bakerst) har satt inn den andre scoringen i Vallhall etter en kontring Daniel Braaten (nr. 25) startet. Foto: Reidar Sollie

Les også: Ber Solskjær droppe Pogba

Kjelsås må slå Skeid

Dermed var kampen kjørt og et sliten Senja, med bare fire reserver, der treneren Kjetil Warholm var en av dem, måtte se poengene bli igjen i Vallhall.

– Vi skaper igen mye, og burde punktert kampen tidligere. Nå får vi en frisk avslutning mot Kjelsås før sluttspillet starter. Og ja, nå er vi med igjen der oppe, sier en fornøyd Skeid-trener Gard Holme.

Daniel Braaten startet denne gangen som venstreback og avsluttet som offensiv midtbanespiller.

– Ja, jeg er en potet som kan brukes til det meste, sier Braaten til Dagsavisen.

Foran siste runde MÅ Kjelsås vinne for å komme inn balnt de sju som får sluttspill. Skeid er videre uansett, men ettersom poengene blir med inn i sluttspillet, er det viktig at ikke avstanden opp blir større enn dagens tre poeng.

PS. Skeid håper neste hjemmekamp går på Nordre Åsen, men tidspunkt og motstander vet de ikke før sluttspillet er trukket.

KAMPFAKTA

2. divisjon menn søndag:

Skeid – Senja 2-0 (1-0)

Vallhall: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Mats Andersen (16), 2-0 David Hickson (85)

Dommer: Ola Kellerhals

Skeids lag: Idar Lysgård Nordby – Matarr Kah, Fredrik Berglie, Mats Andersen, Daniel Braaten – Felix Leenborg Anthonessen, Hassan Yusuf, Henning Tønsberg Andresen – David Hickson, Johnny Buduson, Taofeek Ismaheel.

Øvrige resultater i avdelingen: Kvik Halden – Brattvåg 1-2, Fredrikstad – Tromsdalen 3-2.

Spilt lørdag: Florø – Kjelsås 2-2, Fløya – Hødd 0-1, Eidsvold Turn – Alta 2-0.

Spilles mandag: Vålerenga2 – Moss.

Mer fra Dagsavisen