Ajara scoret fire (!) da VIF ble historiske med 7-0

(Vålerenga - Klepp 7-0). Tre mål på ti minutter i midten av den første omgangen la grunnlaget for den knusende 7-0-seieren til VIF over Klepp søndag. Njoya Ajara scoret fire! Dermed svarte VIF på skremmeskuddet til LSK Kvinner lørdag.

Av Even Lübeck og NTB

De gulkledde fra Lillestrøm slo nemlig Oslo-rival Røa 2-0 lørdag, og la med det press på VIF. Det så ikke de blåkledde ut til å bry seg noe særlig om søndag, da de møtte Klepp hjemme.

Tre mål på ti minutter fra minutt 19 til 29 sørget for en komfortabel hjemmeseier. Til slutt endte det hele 7-0, etter fire mål av kamerunske Njoya Ajara. 7-0 er den første i Toppseriens historie.

– Det er veldig fornøyd. Vi får mye tid og plass, mer enn normalt. Spillerne fortjener dette, de har jobbet hardt i mange kamper. Vi er veldig gode i dag, sier trener Jack Majgaard Jensen til Dagsavisen etter kampen.

– Tre mål på ti minutter i første omgang. Hva er det som skjer der?

– Klepp går i oppløsning. Vi var nervøse i starten, men da vi scoret det første, så ble den nervøsiteten fjernet. Det var godt å se, og da renner målene inn.

Toppoppgjør mot Rosenborg neste i serien

Målscorer Ajara var fornøyd, men tok samtidig ikke av.

– Vi spilte bra, men det var ikke vår beste kamp denne sesongen. Vi jobbet hardt og trodde på hverandre.

Fire mål er ikke hverdagslig på en kamp, selv for deg?

– Det er jo jobben min! Når jeg går utpå banen gjør jeg alltid mitt beste, både for meg selv og for lagvenninnene mine.

Seieren gjør at VIF fortsatt er tre poeng foran LSK. Og nå venter RBK i neste oppgjør til en skikkelig toppkamp 18. oktober på Intility arena. Bare synd det bare er lov med 200 tilskuere…

– Vi skal bruke de neste ukene på å bli enda bedre på enkelte ting, selv om vi var veldig gode i dag. Det må gå enda litt raskere, sier Jensen.

Fortjente mål etter store sjanser

Vålerenga var påskrudd fra start og var nære ved å ta ledelsen etter sju minutter. Sigrid Heien Hansen skulle bare sette inn 1-0 fra kloss hold etter innlegg fra Sherida Spitse, men ballen kom litt for brått på Heien Hansen, og hun klarte ikke å stokke beina.

16 minutter var spilt da Rikke Marie Madsen kom alene med Adelaine Gay, men målvakten reddet forsøk fra dansken.

Og bare minuttet etter lå ballen i målet for VIF. Njoya Ajara var iskald alene med Gay og satte inn sitt sjette mål for sesongen, via stolpen.

VIF fortsatte å kjøre på. To minutter senere fikk Heien Hansen revansje for missen tidligere i kampen. Fra elleve meter la hun ballen mellom beina på Gay.

Og like før halvtimen stusset Dejana Stefanovic inn 3-0. Da så det helmørkt ut for Klepp.

Enveiskjøring i 2. omgang

Men Klepp var ikke helt ufarlige de heller. 33 minutter var spilt da Isabella Hayes hamret til fra 20 meter. Det smalt i metallet bak Jalen Tompkins.

Likevel var det VIF som scoret det fjerde målet også. Fra en corner stanget Ingibjörg Sigurdardottir inn 4-0 på overtid av den første omgangen.

Og VIF kom ut i 100 i den andre omgangen og. Ajara satte inn sitt andre for dagen etter 49 minutter når hun pirket inn 5-0 fra noen få meter, ut av intet. Kanskje hennes enkleste mål i karrieren?

Hun fortsatte målshowet og satte inn 6-0 etter 75 minutter og 7-0 etter 78. Det ble også sluttresultatet.

I neste runde møter Vålerenga Rosenborg til et skikkelig toppoppgjør. Den kampen spilles 18. oktober 16.00.

Lyn og Avaldsnes delte poengene

Lyn og Avaldsnes måtte nøye seg med uavgjort på Kringsjå kunstgress i Toppserien i fotball for kvinner søndag.

Rasheedat Busayo Ajibade ga Avaldsnes ledelsen etter 38 minutter, men like etterpå utlignet Mimmi Löfwenius Veum for Lyn.

Ved full tid sto det 1-1.

Lyns Emilie Bølviken og Trine Skjelstad Jensen fikk se det gule kortet. For Avaldsnes fikk Olaug Tvedten og Robyn Elizabeth Decker gult kort.

Lyn har ni poeng og Avaldsnes 25 poeng etter søndagens oppgjør.

Kampen ble dømt av Veronika Fjeldvær. 65 tilskuere fikk med seg kampen.

Avaldsnes spiller neste kamp mot Kolbotn 3. oktober, og Lyn møter Rosenborg dagen etter.

Vålerenga – Klepp 7-0 (4-0)

Intility arena: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Njoya Ajara (18), 2-0 Sigrid Heien Hansen (20), 3-0 Dejana Stefanovic (29), 4-0 Ingibjörg Sigurdardóttir (45), 5-0 Ajara (49), 6-0 Ajara (75), 7-0 Ajara (78).

Dommer: Marit Buhaug Folstad, Buvik.

Vålerenga (4-4-2): Jalen Tompkins – Andrine Tomter (Catherine Bott fra 63.), Ingibjörg Sigurdardóttir, Stine Ballisager Pedersen, Janni Thomsen – Sigrid Heien Hansen (Emilie Østerås fra 84.), Sherida Spitse, Synne Jensen (Tine Celine Karstensen fra 85.), Dejana Stefanovic (Rikke Nygard fra 63.) – Njoya Ajara, Rikke Marie Madsen (Celin Bizet Ildhusøy fra 64.).

Klepp (4-5-1): Adelaide Gay – Nikki Stanton, Mille Aune, Marthine Østenstad, Anette Snørteland Jensen – Matilde Alsaker Rogde, Marie Andresen, Sofie Bjørnsen, Kaja Karlsen (Ingeborg Lye Skretting fra 68.), Elisabeth Terland – Isabella Hayes (Julie Austdal fra 83.).