Sport

Isabell Herlovsen legger opp

Den norske landslags- og toppseriespilleren Isabell Herlovsen (32) har valgt å gi seg.

Deauville, Frankrike 20190625.
Norges Isabell Lehn Herlovsen under tirsdagens treningsøkt før torsdagens kvartfinale mot England.
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Datteren av den tidligere fotballproffen Kai Erik Herlovsen har spilt fotball på toppnivå i 16 år. Hun opplevde avgjørelse som både skummel og vanskelig.

Med sine 67 landslagsmål er 32-åringen Norges mestscorende gjennom alle tider.

– Jeg har hele tiden sagt til meg selv at når min motivasjon ikke er hundre prosent, så yter ikke jeg mitt beste på fotballbanen heller. Det er en av grunnene til at jeg velger å gi meg nå, forteller Isabell Herlovsen til NRK.

Herlovsen gikk tilbake til Vålerenga foran denne sesongen etter å spilt forrige sesong for Kolbotn. Dit gikk hun på grunn av en kontrovers med Vålerengas trenerteam.

Hun har opplevd det siste året som tøft og under koronapandemien fikk hun en slags vekker. Hun fikk være mye hjemme i Fredrikstad med sønnen Henrik og fikk en nærmere relasjon til ham.

– Det første året han levde så var det veldig mye Christine (samboer og forlovede Christine Porsmyr Olsen). Så jeg satte veldig pris på den tiden jeg fikk med Henrik i koronaperioden. Og nå nylig gikk morfar bort. Han sto meg veldig nær. Jeg har fått et litt annet perspektiv på livet, da, forklarer hun.

Les også: Et svakt Norge slo Wales knepent