Nytt stortap for Oppsal, fikk stryk av serieleder Vipers

(Vipers – Oppsal 35–23) Ikke overraskende tapte Oppsal for Vipers borte, selv om de hvitkledde ga Nora Mørk og co. god kamp i den første omgangen. 23-35-tapet gjør at Oslo-klubben fortsatt ikke har tatt poeng så langt denne sesongen.

Av Even Lübeck

21-35 i seriepremieren for Tertnes. 16-21 i neste kamp for Byåsen. Og 23-35 for Vipers onsdag. Null poeng etter tre kamper er de harde fakta for Oppsal.

– Vi hadde jo ønsket oss å få med poeng i en av de tre første kampene, spesielt mot Byåsen, men det er ikke uventet at vi står med null. Det hadde vært mer urolig hvis vi ikke hadde fått svar på tingene vi jobber med på trening, men det føler jeg at vi gjør, sier trener Stian Bjermeland etter oppgjøret.

Man må være såpass ærlig og si at ingen i håndball-Norge levnet Oppsal en sjans borte mot den soleklare eneren de siste årene i Vipers. Joda, Oppsal-spillerne og klubben hadde nok troa, men realiteten er at Vipers for øyeblikket er på et annet nivå enn Oppsal – og de fleste andre lagene i Norge.

Det viste også Vipers onsdag ettermiddag i Aquarama i Kristiansand, selv om Oppsal så absolutt hang med etter de første 30 (12-18 til pause).

– Vi gjør en ganske god 1.omgang. Det er litt synd at vi ikke er to-tre mål nærmere, for det hadde kapasitet til, sånn som omgangen var. Likevel er det totalt sett mange elementer jeg er fornøyd med, sier treneren.

Likevel – 35 i sekken er alt for mange, sier Bjermeland. Det er andre gang det skjer denne sesongen.

– Det handler jo også litt om forskjell på lagene vi har møtt. Vipers blir tunge å stå imot over 60 minutter. Det blir litt mange mål imot, men holder Byåsen til 26, så der er vi nærmere. Jeg føler ikke vi har noen store problemer bakover i dag, det er mer at Vipers er veldig gode, sier treneren.

– Det var en kamp som utspilte seg som vi trodde. Vi prøvde å henge med så lenge vi kunne. Det var mye positivt å ta med seg, og noe negativt. Det negative må vi ta med oss videre, sier Guro Hultengreen.

Startet best og ledet

Men det var Oppsal som startet best. Frida Rønning sendte gjestene i ledelsen, før Vipers scoret tre på rad. Så tok Oppsal igjen føringen på 5-4 etter seks minutter, da Frida Rønning scoret fra distanse. Så skrudde igjen Vipers opp dampen og scoret fire på rad til 8-5 etter 12 minutter. Da måtte Bjermeland ta timeout.

Det så ut til å hjelpe noe – minutter senere sto det 10-8, før Vipers igjen scoret fire på rad til 14-8. Til pause sto det 18-12 til de regjerende seriemestere.

Oppsal holdt følge med Vipers med tanke på antall mål i den andre omgangen med 3-3 etter seks minutter, før Vipers scoret tre mål på rad. Det endte med en ny timeout for Oppsal.

Tapte med 12, Mørk scoret 10

Gapet mellom topp og midtsjiktet/bunn i divisjonen ble større og større utover i den andre omgangen. 24-16 ble raskt til 28-16. Det endte til slutt med tolv-målstap 23-35.

– Jentene står på hele kampen. Vi har en svak periode midtveis i den andre omgangen, da rykker de fra oss og øker ledelsen. Jeg er veldig fornøyd med at vi kommer oss gjennom det og at vi ikke kollapser mot slutten. Det er mye å ta med seg. Vi scorer for eksempel mer enn det vi har gjort i de første kampene, sier Bjermeland.

Rønning ble toppscorer for Oppsal med fem mål, mens Nora Mørk scoret flest mål for Vipers med ti (på ti forsøk).

Hadde du for øvrig satt 100 kr på Oppsal-seier, og Oslo-laget hadde vunnet, hadde du sittet igjen med 6500 kr! Så store favoritter var Vipers – du hadde ikke fått et eneste øre igjen hvis du hadde satt 100 på Vipers.

Neste kamp for Oppsal er i cupen mot Nordstrand borte 22.september, før Fredrikstad venter hjemme fem dager senere.

– Vi må jo begynne å ta poeng snart, men det er ingen grunn til å begynne å stresse over null poeng enda. Vi har spilt mot tre gode lag. Vi må holde hodet kaldt og stole på at vi jobber bra på trening og setter oss gode utviklingsmål, så begynner vi å vinne kamper. Vi må klare å sette sammen en hel kamp der vi ikke har for mange rotete perioder, sier Bjermeland.

– Vi må jobbe på trening med de arbeidsoppgavene vi setter opp. Vi må ikke grave oss for mye ned, for det har vi ingen grunn til. Vi gleder oss bare til fortsettelsen, sier Hultengreen.