Sport

Usikker Kjartansson fikk roet nervene

Vidar Örn Kjartansson har vært litt usikker på eget nivå denne uka, siden han ikke har spilt på en stund. Etter at han bommet på den første sjansen, svarte han med hattrick på ni minutter slik at det ble et drømmecomback for islendingen.

Etter å ha bare scoret to mål så langt i 2020, innrømmer Vidar Örn Kjartansson at han var litt usikker på hvordan formen var før comebacket i Vålerenga-drakt. Islendingen har heller ikke spilt kamp på flere måneder, men kunne ikke fått en bedre start på Vålerenga-eventyrets del to.

– Det er en perfekt start for meg, men jeg er mest glad for at vi vinner. I løpet av denne uken har jeg følt litt på at jeg ikke har vært på det nivået jeg har ønsket å være, fordi jeg ikke har spilt kamper på en god stund. Derfor var det utrolig godt å ha så gode lagkamerater som spilte meg god, og som serverte meg så mange gode muligheter til å score. Ørnen har landet, forteller en lettet Vidar Örn Kjartansson til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga knuste Brann etter Kjartansson-show (+)

– Godt å kunne gi noe tilbake til fansen

13 minutter tok det før islendingen igjen kunne juble for scoring i Vålerenga-drakt, etter en pasning fra Aron Dønnum som han skled i mål. Etter det rant målene inn. Først med en scoring på bakerste stolpe etter godt forarbeid av Sahraoui, og så fullførte Ørnen hattrick med å lobbe over en utrusende Brann-keeper Markus Pettersen.

– Jeg scoret tidlig, noe som er perfekt for meg. Det var en fantastisk start for oss, og vi leverte en strålende første omgang. Siden jeg misset på den første sjansen, og hvis jeg hadde bommet på den andre kunne det kanskje ha påvirket humøret mitt videre, så det var veldig viktig for meg å score på den nydelige pasningen jeg fikk av Aron Dønnum. Jeg har heller ikke scoret på en stund, så det å komme i gang her med en gang er bare perfekt, sier han.

Fansen trykket Kjartansson til sitt bryst forrige gang han var i klubben, og med et hattrick i sin første kamp tilbake i hovedstaden blir neppe kjærlighetsforholdet dårligere mellom spiller og fans.

– Jeg hadde et veldig godt forhold til fansen forrige gangen jeg var her, og det er alltid kjekt å gi fansen noe å smile for. Spesielt kanskje i et år som i år, da bare 200 av dem får lov til å komme inn på stadion. Jeg er glad for å gi dem en tidlig gave som dette, og det er alltid kjekt å gjøre fansen blide, forteller Kjartansson.

Les også: Slaskens liveblogg: – Kan vi møte Brann hver jævla helg?

Blir neppe toppscorer – i år

Siden islendingen fortsatte der han slapp, var det flere på tribunen underveis i kampen som allerede har lansert Kjartansson som toppscorer i årets sesong. Det småhumrer tremålsscoreren av selv.

– Hehe, jeg kommer nok ikke til å score hattrick i hver kamp, så den toppscorertittelen tar jeg neppe i år. For min del er det bare godt å komme i gang her, og jeg skal gjøre mitt beste for å score i hver kamp, sier han.

Før kampen uttalte Dag-Eilev Fagermo at han ikke trodde på en pangstart for nykommerne sine, og at fansen burde være beredt på at det kunne ta litt tid for dem å spille seg inn i laget.

– Det er selvsagt helt fantastisk at de leverer som det her fra første kamp. Det er langt over det en kunne forvente, så det er selvsagt en drømmedebut av begge to. Spesielt er jeg glad for Bjørdals prestasjon, da vi trengte han med den fysikken og målfarligheten han bidrar med. Den løpskraften han har er noe vi har savnet, og han løste oppgaven sin helt perfekt i dag, noe vi er veldig glad for, sier Fagermo til Dagsavisen.

Les også: Fagermo hiver inn Kjartansson og Bjørdal mot Brann: – Forventer ikke fyrverkeri (+)

Bjørdal ber Sahraoui om å få målet sitt

Henrik Bjørdal fikk også en pangstart på sin Vålerenga-karriere, da han feiret scoring etter bare fire minutter. Senere har det kommet fram at det er Osame Sahraoui som blir kreditert målet, men Bjørdal tar fortsatt æren.

– Osame fikk ett mål til han i dag, så jeg kommer til å stå på at det var mitt mål. Det synes jeg han kan gi meg, sier Bjørdal og humrer, før han fortsetter:

– Det er selvsagt helt nydelig å komme inn i laget med en sånn prestasjon. Jeg har aldri kommet inn i et lag der det har vært så tydelig hvordan vi skal spille, og det gjør at det har vært veldig lett for meg å få til relasjonene på midtbanen. Det var en pangstart egentlig, og gir utrolig selvtillit, sier Bjørdal.

– Jeg vet at det var jeg som var sist på det målet, da Henrik stusset den bakover før den traff meg i ryggen. Så det egentlig mitt mål, men jeg og Henrik kan ta en diskusjon på bakrommet her om hvem som skal få lov til å få det, sier Sahraoui og smiler.

Les også: Bjørdal mener han har blitt mer moden av utenlandsoppholdet (+)

Kampfakta:

Eliteserien, runde 17
Vålerenga – Brann 5-1 (5-1)
Intility Arena, 200 tilskuere
Mål: 1-0 Henrik Bjørdal (3.), 1-1 Petter Strand (8.), 2-1 Vidar Örn Kjartansson (14.), 3-1 Kjartansson (16.), 4-1 Kjartansson (23.), 5-1 Osame Sahraoui (35.)
Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Borchgrevink (Felix Horn Myhre fra 77.), Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Henrik Bjørdal, Magnus Lekven (Odin Thiago Holm fra 63.), Fredrik Oldrup Jensen – Osame Sahraoui (Bård Finne fra 55.), Vidar Örn Kjartansson (Matti Vilhjalmsson fra 63.), Aron Dønnum (Herolind Shala fra 63.).
Gule kort: Petter Strand, Brann.
Dommer: Tore Hansen, Feda IL

Mer fra Dagsavisen