Sport

Bråstopp for «hockeyhesten» Kræsj

Kræsj dundret til tet i Kriteriet på Bjerke søndag. Men «hockey-hesten», eid av Eystein Berge fikk det etter hvert tungt. Til slutt var det ikke mer bensin på tanken, og han endte uplassert.

Av: Tom W. Johannessen / Equus Media

Vant gjorde High Flyer, kjørt av Erlend Rennesvik. Eier er Fredrik Holth, sønn av den gamle KIL-backen Roy Holth som også er med på juniors satsing på hester.

Også gull til Gundersen

– Åpningen var for tøff. Hesten er fersk, og han tålte det ikke. Men han har gode kvaliteter, og jeg har god tro på Kræsj, sa kusk Magnus Teien Gundersen i etterkant.
Men det var ikke bare bråstopp for Team Gundersen på Bjerke. Iggy B.R. vant Norsk Travderby med solide 1 500 000 til eieren, fotballkommentator Morten Langli. I samme løp ble en annen «hockey-hest»; Failern, sterk firer. Så det ble allikevel litt jubel fra de gamle Hasle/Løren-heltene Eystein Berge og Tore «Kræsj» Kristiansen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Eystein Berge, Kræsj og Hesten i Løren ishall. Foto: EIrik Stenhaug

Gamle travere og rekkekamerater fra hockeyens glansdager: Eystien Berge (t.v.) og Tore «Kræsj» Kristiansen.
Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media

Skiyndling tok gull fra sofaplass

Ellers ble Bjerkes klasseløpshelg preget av sørlandstreneren Øystein Tjomsland. Han fikk tre hester inn på seremoniplass, én av dem kjørte han selv:
Grisle Odin G.L. i Norsk Travderby for kaldblodshester gikk et fantastisk løp etter grov startgalopp innledningsvis.
Hjemme i sofa'n i Sollefteå kunne deleier Frida Karlsson juble.
Sveriges skiyndling følger godt med og har flere ganger diskutert treningsprinsipper med Øystein Tjomsland.
Sin part i hesten fikk hun av Sveriges ledende mentalcoach, Stig Wiklund, som er eier eller deleier av nærmere 50 hester:
– Dette var en «nær-døden-opplevelse». Utrolig spennende. Jeg hadde den samme feeling'en som da Frida Karlsson slo Therese Johaug i Kollen, kommenterte Wiklund til Equus i etterkant.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen