Sport

Tromsø vil beholde VIF-juvelen

Tromsø-trener Gaute Helstrup ser gjerne at innleide Sakarias Opsahl blir værende i Nordens Paris, selv om VIF-talentet selv ønsker å spille for Vålerenga.

Før sesongen ble Vålerenga-talentet Sakarias Opsahl lånt ut til Tromsø, der han har gjort sine saker godt. Tromsø-trener Gaute Helstrup har tidligere skrytt av midtbanespilleren, og gjentok skryten etter kampen mot KFUM Oslo tirsdag kveld.

– Sakarias var en veldig viktig del av at vi klarer å snu kampbildet mot KFUM, og bidrar veldig godt for oss i dag med scoring og den innsatsen han legger ned. Han må bare fortsette i dette sporet, så blir han enda bedre de kommende ukene, sier Helstrup til Dagsavisen om Opsahls innsats.

Les også: Opsahl scoret da KFUM tok poeng fra Tromsø (+)

Skryter av Opsahls utvikling

– Jeg synes han er en veldig god spiller, og han har vært veldig bra for oss i utlånet fra Vålerenga. Han tar mer og mer for seg, har blitt mer agressiv, og forflytter seg bedre defensivt og med ball. Det gjør at han tar større og større plass på banen, og vi er veldig fornøyde med han, sier Helstrup.

Tromsø-treneren ønsker mer enn gjerne å hente 21-åringen permanent.

– Vi har lyst til å beholde han. Det er det ingen tvil om. Så vet vi at det er tre parter inne i bildet her som må snakke sammen, der Sakarias selv er den viktigste parten. Han vet hva vi ønsker, og det gjør Vålerenga også, sier Helstrup og legger til:

– Vi har en god dialog, både med Vålerenga og med Sakarias selv, så får vi se hva det blir til. Vi er i hvert fall positive, og synes han bidrar bra i nuet. Vi får utnytte det mens han er her, så får vi se hva som skjer etter hvert.

Les også: Dønnum ikke langt unna Lecce-overgang – hvis han selv vil (+)

Opsahl vil bli værende i VIF

Selv etterlater VIF-talentet ingen tvil om hva han ønsker i framtiden.

– Jeg ønsker å spille for Vålerenga, så jeg vil tilbake dit etter jeg er ferdige med utlånsavtalen i Tromsø. Det er også planen, og jeg snakker med Vålerenga hver uke for å evaluere min utvikling. Så langt går tilbakemeldingene både fra Vålerenga og Tromsø ut på at de er fornøyde med måten jeg utvikler meg på, og det er noe jeg tar med meg videre, forteller Opsahl til Dagsavisen.

VIF-talentet kom inn til pause mot KFUM Oslo, og brukte bare sju minutter på å utligne til 1-1 på corner.

– Det var dødballmål nummer to for meg i år, noe jeg er ikke er så vant med. Derfor kom det som en liten overraskelse, men det er alltid gøy å score mål, sier Opsahl som også benytter muligheten til å være litt ekstra i Oslo da han først er på besøk.

Les også: Dialogen i gang mellom Vålerenga og Tollås (+)

Vålerenga har ingen planer om å selge

Forrige gang stortalentet var tilbake i hovedstaden deltok han på et møte med Dag-Eilev Fagermo, og toppspillerutvikler Igor Aase, der temaet var Opsahls utvikling og hva VIF ønsket at han skulle bli bedre på.

– Han har et fantastisk blikk for spillet, men akkurat nå jobber han først og fremst med å få opp intensiteten i spillet og bidragene i duellspillet. I møtet med Dag-Eilev og Igor gikk de gjennom den første perioden av utlånet til Tromsø, i tillegg til hva som skulle skje videre. Deriblant hva vi ønsker at han skal bli bedre på, forteller sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Selv om Tromsø har aldri så lyst på VIF-juvelen, har Vålerenga ingen planer om å selge.

– Vi har en bra fotballfaglig dialog med Tromsø om Sakarias utvikling, men jeg oppfatter ikke det som en dialog om en mulig overgang eller ikke. Vi har akkurat skrevet en langtidskontrakt med han ut 2022, så det sier seg selv at vi vil beholde han. Han har spilt like under halvparten av kampene, og både spilt indreløper og sentral midtbane i Tromsø, og vi er så langt veldig fornøyd med låneoppholdet, sier Ingebrigtsen.

Les også: Vil satse på Bjørdal som indreløper (+)