Grorud mistet seieren på overtid

(Grorud - Stjørdals-Blink 1-1): Grorud brukte 80 minutter på å få uttelling i kampen mot Stjørdals-Blink, og en ny seier var innen rekkevidde. Men på overtid fikk bortelaget straffe.

Selv om de aller fleste så på Grorud og Stjørdals-Blink som de klare nedrykkskandidatene i årets OBOS-liga, befant begge de nyopprykkede lagene seg på øvre halvdel av tabellen før kveldens oppgjør. En skulle kanskje tro at de to offensive og uredde lagene skulle sørge for en målrik og underholdende kamp, men det skulle ta 80 minutter før kveldens første scoring endelig kom.

Innbytter og leiesoldat fra Bodø/Glimt, Runar Hauge, fikk muligheten på blank kasse etter et lavt innlegg ti minutter før slutt. Jens Petter Hauges lillebror var iskald, og sendte Grorud fortjent i ledelsen da kampen gikk mot slutt.

Det så lenge ut som om Grorud skulle få med seg alle poengene, men på overtid ble det dømt straffe mot Grorud etter en hands. Blinks toppscorer, Mads Lillebo, var iskald fra straffemerket, og utlignet for gjestene. Dermed endte det med ett poeng hver for de nyopprykkede lagene.

Sjansefattig

Det ble en nokså rolig åpning på kampen, selv om bortelaget fra Trøndelag skapte noen få halvsjanser på cornere det første kvarteret. Fysisk sett dominerte Stjørdals-Blink i starten, men Grorud fortsatte å imponere med sitt velkjente og sjarmerende angrepsspill. Med det tok hjemmelaget mer og mer kontroll over kampen, men det ble likevel en sjansefattig omgang.

Mot slutten av omgangen oppsto en situasjon innenfor bortelagets 16-meter. Groruds Sigurd Grønli kom først på ballen i feltet i duell med Blinks Anders Nygaard, men prøvde å filme seg til straffespark. Det førte til store protester blant bortelagets spillere, som kjeftet tydelig på Grønli like etter hendelsen. Bortelagets danske målvakt, Nicklas Frenderup, kjeftet på seg gult kort samtidig som Grønli også fikk sitt fortjente gule kort etter hendelsen.

På overtid i kampens første omgang kom den største sjansen. Groruds toppscorer, Oscar Aga, fikk muligheten fra skrått hold alene med keeper. Avslutningen ble for løs, og ble renska unna av Blink-forsvaret. Dermed endte det med en målløs omgang da lagene gikk inn til pause på Grorud Arctic Match.

Leiesoldatens første scoring

Kampen fortsatte i samme spor etter pause, men igjen sørget Stjørdals-Blink for et lite dødballpress på Grorud uten å skape de største sjansene. Hjemmelaget fortsatte med mest ballinnehav, og skapte noen småfarligheter i ny og ne. Nyinnleide Abdul-Basit Agouda fra KFUM kunne fått en drømmedebut i Grorud-drakten da han kom alene med keeper, men spissen maktet ikke å komme seg forbi burvokteren.

I stedet var det en annen leiesoldat som skulle få muligheten. Runar Hauge, som er innleid fra Bodø/Glimt, scoret sitt første Grorud-mål da han satte inn ballen på åpen kasse. Lillebroren til Glimts komet i årets eliteserie, Jens Petter Hauge, regnet nok med å bli kampens matchvinner etter sin scoring ti minutter før slutt. Men samme mann fikk ballen i hendene på overtid innenfor 16-meteren, og Blink fikk straffe. Bortelagets Lillebo var sikker fra 11-meteren og ordnet utligning for trønderne.

Det gjensto få minutter etter straffesparket, og Oslo-laget slet med å skape trykket de trengte for å lage det avgjørende målet. Dermed endte det 1-1 på Grorud Arctic Match.

1. divisjon fotball menn tirsdag, 14. runde:

Grorud – Stjørdals-Blink 1-1 (0-0)

200 tilskuere

Mål: 1-0 Runar Hauge (80), 1-1 Mats Lillebo (str. 90).

Dommer: Daniel Higraff, Randaberg.

Gult kort: Christos Zafeiris, Sigurd Grønli, Fabian Østigård Ness, Trace Akino Murray, Faysal Ahmed, Grorud, Nicklas Frenderup, Stjørdals-Blink.

Grorud (4-4-1-1): Mats Viken – Leo Cornic (Fabian Østigård Ness fra 46.), Kristian Novak, Arnar Thór Gudjónsson, Trace Akino Murray – Kevin Mankowitz, Christos Zafeiris, Martin Høyland, Magnus Lankhof Dahlby (Runar Hauge fra 46.) – Sigurd Grønli (Faysal Ahmed fra 82.) – Oscar Aga (Abdul-Basit Agouda fra 62.).

Stjørdals-Blink (4-3-3): Nicklas Frenderup – Morten Strand (Karl Martin Rolstad fra 46.), Vebjørn Walnum Vinje, Vegard Fiske, Robin Bjørnholm-Jatta – Ole Kristian Rødahl (Tobias Hestad fra 61.), Anders Nygaard (Lasse Bransdal fra 86.), Sander Erik Kartum – Joachim Olufsen (Marius Augdal fra 76.), Mats Lillebo, Sondre Stokke.

Øvrige kamper:

KFUM Oslo – Tromsø 1-1, HamKam – Raufoss 0-1, Lillestrøm – Ranheim 3-1, Sandnes Ulf – Kongsvinger 1-0, Sogndal – Strømmen 3-0, Ull/Kisa – Øygarden 6-1, Åsane – Jerv 5-1.