Sport

Også Aker vil nå sluttspill: – Forberedt på at det blir en spesiell sesong

Aker overrasket stort sist sesong, før sesongen ble stoppet av koronaviruset. Nå håper de å bite ordentlig fra seg i sin andre sesong på toppnivå i Norge.

Bilde 1 av 2

Av: Even Lübeck

Torsdag kveld åpner Aker året sesong mot Fana. Aker lå på 7.-plass da håndballforbundet besluttet å avslutte sesongen i mars, bare poenget bak nettopp Fana. Aker gjorde en meget god figur og spilte jevnt med flere topplag.

– Vi var veldig fornøyde med debutsesongen vår. Jeg tror det er viktig at vi konstant har fokus på utvikling, og ikke skal gå ut å forsvare forrige sesongs gode resultater. Vi skal fortsette å være i angrepsposisjon, sier trener Henrik Wilhelmsen og fortsetter ivrig:

– Vi har en spillerstall med veldig mange unge spillere på vei oppover. Med et års erfaring i eliten tror jeg mange vil vokse på det å ta et steg videre kommende sesong, mener han.

Les også: Norge unngår mange giganter i VM-åpningen

– Gleder oss veldig

Trener Wilhelmsen, som tok over Aker høsten 2017 (året etter at Ullern og Njård ble slått sammen til Aker) gleder seg stort til å komme i gang igjen. De har spilt seks treningskamper, «med et bra toppnivå, men litt for lavt bunnivå».

– Vi gleder oss veldig til å få spille kamper igjen etter nesten et halvt år uten kampaktivitet. Vi er forberedt på at det blir en litt spesiell sesong med litt andre rammer rundt kampene, men på banen blir det uansett ikke så stor forskjell.  Vi gjør alt vi kan for å følge smittevernreglene og lever under et strengt regime med blant annet daglig rapportering av dagsform og kroppstemperatur.

Han har som målsetning å gå til sluttspillet, som er de åtte beste lagene. Treneren tror også at nivået denne sesongen blir høyere enn forrige sesong.

– Også håper jeg selvfølgelig at vi tar et steg videre. Med en ung og ganske uerfaren spillertropp så er det ikke så unaturlig at det vil svinge i prestasjonene, men vi har som mål å være litt mer stabile i tiden fremover, sier han.

Les også: Bækkelaget seriedebuterte hjemme med seier (+)

– Vi skal bli tøffe å møte

En av de unge, spennende talentene i Aker er Ane Cecilie Høgseth. Av flere er hun sett på som den nye Heidi Løke. Hun gjorde sakene sine godt sist sesong og er klar for å ta mer ansvar denne sesongen. Hun har sitret på å komme tilbake.

– Denne sesongen ønsker vi som lag å gjøre en god prestasjon, få utnyttet løpsstyrken i laget og få satt et godt forsvar slik at vi blir tøffe å møte i kampene fremover. Vi har som mål å komme til sluttspill! Det blir veldig gøy å gå inn i den andre sesongen vår i eliteserien, jeg tror vi har lært mye fra den første sesongen og håper vi får en god start mot Fana, sier Høgseth, som har mistet toppscorer Marielle Martinsen til danske Aarhus.

Høgseth forteller om en god treningsperiode i sommer og tidlig høst.

– Etter sommerferien startet vi opp med kontakt, noe alle hadde gledet seg til. Det var selvfølgelig litt annerledes, plutselig skulle vi bytte ut teknikk trening og mye løp med duellspill igjen! Vi har hatt god oppfølging med treningsprogram både av klubb og noen fra Olympiatoppen, som Tom Morten Svendsen. Trening har det vært nok av, sier Høgseth som gleder seg masse til sesongstart, til å spille med jentene igjen og til å ha publikum på tribunen.

Les også: Oppsal tror på sluttspillplass: – Det må være målet for sesongen (+)

Holder Vipers som favoritt

Både Wilhelmsen og Høgseth har Vipers, som akkurat har fått inn Nora Mørk til et ellers stjernespekket lag, som soleklar favoritt.

– Jeg tror Vipers vinner serien. De har et veldig sterkt lag med god bredde i spillerstallen og jenter med masse erfaring og håndballkvaliteter. Jeg tror samtidig at Storhamar og Molde kanskje kan utfordre Vipers og ta noen poeng så Vipers ikke går hele sesongen uten å avgi poeng. Men jeg tror de vinner til slutt, sier Høgseth.

Wilhelmsen tror de kan gå ubeseiret gjennom hele sesongen, og ser på Vipers som et lag å strekke seg etter.

– Jeg tror Vipers blir det klart beste laget og kan fort gå ubeseseiret gjennom hele sesongen. De har den desidert beste troppen, og har en såpass kvalitet at de kan kjempe i toppen av Champions League hvis det blir noe av. Det er veldig positivt for norsk håndball at vi får et så bra flaggskip som vi andre kan strekke oss etter.

– Drømmen får være at vi en gang i fremtiden også kan ha et topplag i Oslo som kan reise ut å spille Europacup, avslutter Wilhelmsen.

Les også: Bækkelagets nye trener foran seriestarten: – Får en Bundesliga-følelse

Mer fra Dagsavisen