Sport

Boasson Hagen i brudd da Lutsenko triumferte i Touren

Edvald Boasson Hagen satt i brudd store deler av dagen, men seieren på den 6. etappen i Tour de France gikk til bruddkamerat Alexej Lutsenko.

27 år gamle Lutsenko gikk solo fra det som var igjen av utbrytergruppen med snaut 17 kilometer igjen av den 191 kilometer lange etappen fra Le Teil til Mont Aigoual.

Bak jaget spanjolen Jesus Herrada, men Cofidis-rytteren fikk aldri kontakt med den klatresterke Astana-profilen i front opp den siste stigningen. Dermed kom Lutsenko alene til mål og kunne juble for karrierens første etappeseier i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen var del av utbrytergruppen som stakk fra hovedfeltet tidlig på etappen, men den norske sykkelprofilen fikk trøbbel da terrenget ble mer utfordrende mot slutten. Rudsbygdingen fikk således ikke med utfallet av etappen å gjøre.

Det gjorde heller ikke noen av de øvrige nordmennene i feltet.

Den belgiske veteranen Greg van Avermaet satt også i bruddet og la lenge et lite press på sammenlagtleder Adam Yates i kampen om ledertrøya, men van Avermaet fikk det i likhet med flere andre tøft mot slutten.

Dermed starter australske Yates også fredagens etappe i gult.

Les også: Van Aert med spurtseier på Tour de France-etappe

Mer fra Dagsavisen