Sport

Strid om Lyn-spiller: LSK Kvinner eller Lyn?

Mesterliga for LSK Kvinner eller nedrykkskamp med Lyn? For Mimmi Löfwenius Veum kan denne uka bli spennende.

Den 26 år gamle svenske fotballspilleren Mimmi Löfwenius Veum er under kontrakt med Lyn, men spiller for LSK Kvinner på utlån. Avtalen gikk opprinnelig ut 31. august, men er nå forlenget til 8. september. Det betyr at hun kan spille toppkampen mot Rosenborg kommende helg. Men kommer Veum tilbake til Lyn?

Spissen er sterkt ønsket i begge klubber. Lyn har mange spisser skadet og kjemper for å overleve i Toppserien. LSK spiller om seriegull og skal ut i mesterligakvalifisering.

Nye forutsetninger

Utlånsavtaen ble inngått før koronakrisen da grunnsserie og sluttspill var planen for Toppserien. Da skulle Veum tilbake til Lyn før sluttspillet. Men koronakrisen endret serieoppsettet og nå fullføres sesongen med vanlig seriespill.

Det var Lyn Fotball Magasin (LFM) som omtalte denne saken først.

- Dette handler egentlig om en kontrakt mellom Löfwenius Veum og Lyn. Så har vi en utlånsavtale med Lyn som vi forholder oss til. Pr i dag skal hun tilbake til Lyn 9. september, sier nestleder i styret for LSK Kvinner, Andre Stordal til Dagsavisen. Han håndterer saken fra LSKs side.

- Vi ønsker å ha et godt forhold til alle klubber vi har avtaler med, og forholder oss til de avtaler som er inngått, sier han.

Men legger også til at det kan skje noe i saken de neste dagene. Men det handler først og fremst hva Löfwenius Veum og Lyn blir enige om.

Har to små barn

Grunnen til at den svenske spissen ønsket utlånsavtae med LSK var at hun har stiftet familie på Jessheim og har to små barn å ta seg av. Den daglige logistikken gjorde det mye enklere å spille for LSK, klubben hun kom til allerede i 2014.

Hun har gitt Lyn ros for at de ga henne denne muligeten med barn på under 1 og 3 år å ta seg av.

Når utlånsavtalen nå utløper kan det bli et økonomisk anliggende hvis Löfwenius Veum ønsker permanent overgang til Lillestrøm.

I år har hun scoret fire seriemål for LSK Kvinner.

Lyn vil ikke kommentere saken offentlig ettersom de karakteriserer den som en personalsak.

- Vi vil komme tilbake til dette når det er noe vi kan uttale oss om, skriver daglig leder i Lyn, ­André Melbye-Nørbech, i en epost til Dagsavisen.

I 2018 spilte Löfwenius Veum 22 kamper for Lyn og scoret fire mål. I år har hun så langt ti kamper for LSK Kvinner etter at hun har trent seg opp etter siste fødsel.

Etter hva vi erfarer ønsker svensken primært å spille for LSK ettersom det forenkler hennes hverdag.

Vi har forløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra spilleren selv.

Neste serierunde: (11. runde): Lørdag: 15.00: Arna-Bjørnar – Avaldsnes, LSK Kvinner – Rosenborg, Røa – Klepp, 16.30: Vålerenga – Sandviken. Søndag 16.00: Kolbotn - Lyn.

Mer fra Dagsavisen