Sport

Grorud knuste KFUM

(Grorud - KFUM Oslo 3-0). Eirik Kjønøs menn holdt nullen, og scoret tre i mandagens Oslo-derby.

1 av 3
 • Kampen er over, og Grorud vinner 3-0. En jevnspilt kamp, men Grorud utnytter seg av tre av sine muligheter, mens KFUM får veldig lite ut av sine sjanser. 3-0 reflekterer ikke kampen, men gir et klart bilde på hva KFUM må jobbe med. Avslutninger. Forsvaret så heller ikke strålende ut mot slutten, men det har også sine naturlige forklaringer. Nå ligger Grorud fire poeng foran KFUM på tabellen.
 • Vi beveger oss inn i overtida. Fire minutter er lagt til.
 • Det vil seg ikke for KFUM. Ny stor mulighet. Eller rettere sagt, det burde blitt en god mulighet. Stavrum får en fin pasning av Yannis Moula og legger inn fra dødlinja rett på Basit Agouda, som fra fire meter ikke får noe klem i avslutningen i det hele tatt, og derfor en enkel redning for Viken.
 • Grorud-bytte: Sigurd Grønli inn for Kevin Mankowitz.
 • Faysal Ahmed og Christos Zafeiris inn for Grorud. Preben Mank KFUM dytter inn Basit Agouda ti
 • Åtte minutter igjen av ordinær tid.
 • 3-0! Der kommer det tredje. Preben Mankowitz får ballen med god tid til venstre i feltet. Tar en berøring og drar seg innover før han serverer ballen tilbake igjen til Fabian Ness, som setter ballen i det tomme målet. Five-a-side fra Grorud. Hvor er KFUM-forsvaret?
 • God mulighet for Tavakoli. Får ballen av Øby på 16-meteren, midt foran mål, men Tavakoli setter ballen rett på Viken. Kampen oppsumert for KFUM. Skaper like mye som Grorud, men evner ikke å sette ballen i mål.
 • Centimetere fra 3-0! Langt utspark fra Viken opp på Elsebutangen, ballen spretter forbi og der har Ness kommet seg foran Linquist, men Ness setter ballen like til side for mål alene med Pedersen.
 • Grorud-bytte: Målscorer Dahlby og Oscar Aga forlater banen, og inn kommer Fabian Ness og Thomas Elsebutangen.
 • Grorud-keeper Mats Viken får gult kort for å forsinke spillet på et utspark. Isnes sin beskjed til dommeren: - Nå må du følge opp også. 
  Vi får se om han gjør det ...
 • Ny halvsjanse for KFUM. Juba Moula stormer fram på venstresiden og finner Tavakoli inne i feltet. Skuddet ser ut til å ha god retning, men blir blokkert.
 • KFUM-bytte: Stavrum og Yannis Moula kommer inn for Sanyang og Robin Rasch.
 • Tavakoli i en duell om ballen med Gudjonsson. Tavakoli er like overlegen igjen, men denne gangen blir han avblåst. Det burde han imildertid ikke blitt.
 • Øby med en ny avslutning. Denne gangen treffer han mål, med god kraft. Men Viken er med.
 • KFUM-bytte: Fisnik Kastrati ut, inn med Juba Moula.
 • Axel Pedersen holder kampen i live for KFUM! Aga alene med Pedersen, men KFUM-keeperen redder igjen!
 • Speakerbua til Grorud spilte plutselig av en høy lyd like før Oscar Aga skulle skyte. Eirik Kjønø oppgitt og litt irritert over den glippen. Sekunder senre bommer altså Aga. Bare nevner det.
 • BOM! Oscar Aga, som har vært så sikker fra straffemerket denne sesongen, skyter ned til høyre, men der ligger Pedersen og venter. Den var viktig for KFUM, og ikke minst for Pedersen, som også lagde straffe i sluttsekundene mot Kongsvinger sist.
 • Straffe til Grorud! Oscar Aga på vei igjennom og blir tatt av keeper Alexander Pedersen.
 • Ikke noe ut av hjørnesparket, men KFUM biter seg fast og fåt et nytt. Det klareres vekk av Grorud.
 • Ny avslutning fra Øby fra kanten av 16-meteren. Gudjonsson får kastet seg i mellom og blokkert med en heading, til hjørnespark.
 • KFUM åpner som de avslutta før pause. Godt, men med litt manglende kraft på den siste tredjedelen. Olav Øby som forsøker seg med innsiden av foten, men får dårlig klem i avslutningen og ballen triller inn til Viken via en Grorud-forsvarer.
 • Det kan de ikke! Det er pause på Grorud, og vertskapet leder 1-0. Fortjent? Nja. KFUM har vært det beste laget, men Grorud har vært like skumle. Uavgjort ville vært fortjent, men fantastisk tenning mellom de to Oslo-lagene. Akkurat sånn vi liker det.
 • Vi er inne i overtida i den første omgangen. KFUM har avslutta omgangen godt. Kan de få et utligningsmål med seg inn i garderoben?
 • Stor sjanse for KFUM! Åpner seg opp for KFUM og Linquist ute til høyre. Spiller ballen inn til Sanyang som avslutter på førsteberøringen, men til side for mål med noen centimeter.
 • Godt KFUM-angrep. Tavakoli fri inne i feltet nok en gang, nå på venstre side. Forsøker å slå ballen inn mot Øby og Sanyang, men det ender nok en gang bare med et hjørnespark for gjestene.
 • Rasch forsøker skuddet, men et godt stykke over mål.
 • Høyland feier Sanyang over ende, og frispark i god posisjon for Robin Rasch og KFUM. 25 meter, litt ut til venstre.
 • 37 minutter spilt og den tidligere Grorud-spilleren forsøker seg fra distanse. Prøver i skru ballen med innsiden av foten, ned i det høyre hjørnet, men Viken er med. Duell om returen inne i feltet, der Øby går i bakken, men ikke noe straffe.
 • Det har blitt kjøligere i lufta på Grorud. Men på benken koker det fortsatt. KFUM-trener Isnes forbanna på linjedommeren som ikke ser en forseelse på Olav Øby, og gir han det glatte lag, ettersom han dømte på en situasjon mye lenger unna tidligere i kampen. Engasjementet og kvaliteten er så langt et Oslo-derby verdig. Synd det kun er 200 som får overvære denne kampen.
 • Nærmer oss halvtimen spilt. Grorud på farten på høyresiden nok en gang. Leo Cornic slår inn. Aga slåss litt med KFUM-forsvaret, men det blir til slutt litt for mye, og frispark imot.
 • 1-0! Grorud angriper på høyresida og Preben Mankowitz slår til slutt ballen inn foran KFUM-målet. Aga forsøker en hælflikk, men bommer på ballen. Det gjør lite, for bak han kommer Magnus Lankhof Dahlby som får en enkel oppgave med å trille ballen i mer eller mindre åpent mål.
 • Elias Kristoffersen Hagen går ned etter en duell med Olav Øby. Sistnevnte ikke imponert over Grorud-spilleren, som han mener får frispark fordi han skriker høyt, og repterer ordene "wow" i retning Hagen fire, fem ganger. Tenninga er god i innledningen her.
 • Stor mulighet for KFUM! Hjørnesparket er godt slått på bakerste av Rasch, og Tavakoli dunker til på hel volley, men skuddet blir blokkert og nytt hjørnespark for gjestene.
 • Hjørnespark til KFUM. Nummer to for kvelden.
 • Grorud spiller bort ballen på midtbanen, men Sanyang blir for ubesluttsom og lunter i angrep, før han blir tatt igjen, og mister ballen i det han forsøker en pasning.
 • Grorud mønstrer et midtstopper-par som ikke har spilt mye, om noe, sammen fra før. Novak og Gudjonsson har likevel hatt grei kontroll så langt, med unntak av Tavakolis forsøk litt tidligere. Spilt i 13 minutter. Jevnt.
 • To veldig aktive trenere, en på hver benk, i innledningen her. Kjønø og Isnes maner fram sine disipler i innledningen. KFUM forsøker seg på noen kombinasjoner ute på venstrekanten som faller igjennom når Helland Hoseth sklir.
 • Tavakoli råsterk i duellen med Gudjonsson og kommer seg løs inne i feltet. Litt skrått til høyre. Forsøker et innlegg, men får kun hjørnespark.
 • Nydelige spilleforhold på Grorud i kveld. Jevn åpning på kampen. KFUM med mest ball. Grorud har kjørt et par, ikke helt ufarlige, kontringer.
 • Vi er i gang. Groruds Oscar Aga går ned i feltet. Blir muligens holdt litt. Grorud-benken roper på straffespark - det blir det ikke.

Det er klart for sesongens første Oslo-derby. Strålende spilleforhold på Grorud. Sola skinner, snaut 20 grader og litt vind.

Få overraskelser hos Grorud, der Aga starter på topp, og Chirstos Zafeiris, som har spilt godt i det siste, starter på benken. Elias Kristoffersen Dahl.

Litt mer å ta tak i hos KFUM. Det var knyttet litt spenning til om Stian Sortevik kom til å starte dagens kamp. Det gjør han ikke. Men det er ikke fordi han ikke er spilleklar, men fordi han har et sykt barn. Da tar man ingen sjanser.

Fredrik Dahl skulle egentlig starta kampen på venstreback, men han skada seg på oppvarminga, og derfor har Håkon Helland Hoseth kommet inn i stedet for. Han startet forrige kamp også, så ingen stor dramatikk, men kjedelig for Dahl, som akkurat har kommet tilbake fra skade.