Sport

Nektet å snakke om egen fremtid

Etter bare ni minutters spilletid så langt denne sesongen, ønsket Dagsavisen å snakke med Amin Nouri om hans tanker om sesongen. Det tok ikke backen seg tid til på torsdag, og trener Fagermo sier at det neppe blir mer spilletid med det første.

Amin Nouri fikk ni minutter som innbytter borte mot Rosenborg 1. juli, og det er det han har fått av spilletid denne sesongen. Med tanke på at Nouri har kontrakt ut neste sesong med Vålerenga, ønsket Dagsavisen å snakke med 30-åringen om en situasjon han åpenbart ikke kan være fornøyd med.

Nouri selv gikk rett i garderoben med en gang torsdagens treningsøkt på Intility var over, for å komme seg hjem til en ventende barnevakt. En som har snakket med Nouri er Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo, som har fortalt han hva han må gjøre for å få muligheten til å spille for Vålerenga igjen.

– Det ligger i kortene at han ikke vil få mye spilletid, siden jeg ønsker å satse på litt yngre krefter. Det gjør at Amin ikke har fått tillit på den plassen, og han har rett og slett ikke fått en fair sjanse av meg til å vise seg fram. Det skal jeg være ærlig på, fordi jeg har prioritert de yngre gutta og vil ha de fram for å bygge opp et fremtidig godt Vålerenga-lag, sier Fagermo til Dagsavisen.

Les også: VIF trodde de gikk i ledelsen – så mistet de alt på overtid mot Start (+)

Ikke med i troppen mot Sandefjord

I de siste kampene har Vålerenga-trener heller brukt midtbanespiller Felix Horn Myhre på backen, og med Christian Borchgrevink tilbake fra suspensjon er Nouri ikke engang med i troppen mot Sandefjord.

– Vi har et veldig stort talent i Christian Borchgrevink, som har løst backposisjonen strålende den sesongen her. Han er tatt ut på det norske U21-landslaget, og det samme er Felix (Horn Myhre) som jeg tror har et veldig stort potensial som back. I tillegg har vi Sam (Adekugbe) og nok et talent i Oskar Aron Oppsahl, slik at det er veldig tøff konkurranse på backplassene, sier Fagermo og fortsetter:

– Foreløpig ligger det i kortene at han ikke kommer til å få så mange sjanser heller, fordi jeg kommer til å prioritere de jeg nevnte. Men det kan jo komme skader, og det kan skje andre ting i fotballen, som at spillere kan bli solgt også videre. Det vet man aldri, men akkurat nå er det tøft for Amin, forteller Fagermo.

Les også: VIF-rekruttenes elendige borteform fortsetter (+)

– Hvis han ikke vil vekk forventer jeg at han står på

Han mener likevel det bør være lett å motivere seg for å gjøre den jobben som kreves på trening.

– Amin har lønn, og han er ansatt av Vålerenga. Jeg forventer at alle som er ansatt av Vålerenga kommer hver dag på jobb for å bli bedre og gjøre det beste for klubben. Jeg skjønner at det er tøft, og han har hatt en solid karriere Amin,  men det er muligheter for å komme til klubbledelsen å si at man ønsker å gjøre noe annet, sier VIF-treneren og fortsetter:

– Hvis han ikke vil det, og heller vil bli værende i Vålerenga, må han fortsette å stå på hardt. Han har mye erfaring, slik at han kan hjelpe de yngre guttene i klubben, og jeg må få si at han har vært veldig profesjonell og er en veldig fin fyr å ha i spillergruppa. Jeg har ingenting å utsette på Amin, og tvert i mot er det Amin som burde ha noe å utsette på meg, da jeg som sagt ikke har gitt han en fair sjanse til å vise seg fram, sier Fagermo.

Les også: – En rå løpskraft gir Horn Myhre en fordel som back (+)

Mer fra Dagsavisen