Sport

Buchers liveblogg: Molde – Vålerenga

Kan Vålerenga overraske Molde på Aker Stadion? Dagsavisen følger hvert spark på ballen live!

NYESTE OPPDATERINGER KOMMER ØVERST PÅ SIDA

SLUTTRESULTAT: 4-1

Få med deg denne etter kampslutt: Molde ble for sterke - VIF tapte for andre gang denne sesongen

SLUTT: Jaja. Det endte altså 4-1 til Molde. Det er sjeldent jeg sier at resultatet lyver, men det mener jeg i kveld. Ingen tvil om at MFK var det beste laget, men tre mål bedre var de egentlig ikke. Enga blir hardt straffa, og er rett og slett ineffektive. Allerede på lørdag er det ny match! Vi får håpe effektiviteten er bedre mot Brann.

90. min: Mål. Molde 4-1: Jeg glemte jo at Etzaz Hussain har fortid i Vålerenga. Han var der i en måned eller to i begynnelsen av 2011, og da er det jo naturlig at han scorer i kveld. Beklager den glippen!

90. min: Tre minutter legges til.

89. min: Horn Myhre flyttes fram som indreløper.

88. min: Nytt VIF-bytte: Mattí går ut, og inn kommer venstreback Oskar Opsahl som debuterer i Eliteserien.

87. min: Spørs vel om det var litt for seint da.

86. min: MÅÅÅÅL!!! Vål´enga reduserer! Seint i matchen kommer Borch til enda et innlegg. Langs bakken finner han innbytter Bård Finne, som setter inn Engas redusering med venstrefoten!

83. min: Så går Dønnum ut, og Bård Finne kommer inn. Har vært nesten for Dønnum i hele kveld.

81. min: Men det er vel kanskje litt forventa, detta her? Er jo veldig ulikt Vål´enga å gå flere kamper uten tap og med rent bur. Når Molde som soleklare favoritter i tillegg er motstander, blir det jo vanskelig.

80. min: Det er noe med Aker Stadion og Vål´enga som ikke matcher. Blir alltid nitriste resultater!

78. min: Mål. 3-0 Molde: Borch gir bort kula på egen banehalvdel, og til slutt slår Hussain innlegget til Ohi som stuper inn hjemmelagets tredje mål for kvelden.

75. min: Har et lite trøkk nå, Vål´enga.

73. min: Igjen kombinerer Sahraoui og Dønnum, og sistnevnte kommer til ny sjanse. Molde kommer tett oppi Aron under avslutningsøyeblikket, og Linde redder igjen. Får vi med oss en scoring eller to her, da?

72. min: Holm går ut nå, og inn kommer Deyver Vega. 
Vanskelig kamp for Odin Thiago Holm, men vi ser jo at gutten er et stort talent!

71. min: Får ikke noe ut av denne cornern heller.

70. min: Nær for Mattí! Holm finner på magisk vis Borchgrevink på høyre. Borch slår inn, og Mattí vinner duellen i lufta. Via huet på Bjørnbak går ballen til corner.

69. min: Molde gjør tre bytter. Fagermo burde vel vurdere noen han også.

65. min: Det koster krefter å angripe for Vålerenga nå. Flere av spillerne virker tydelig prega av det tette kampprogrammet, og ser slitne ut idet omgangen nærmer seg halvspilt.

64. min: Har dessverre vært litt ubesluttsom i dag, Dønnum.

62. min: Ny VIF-sjanse! Sahraoui chipper Dønnum igjennom, men Molde-backen rekker å komme seg på riktig side før Aron får avslutta. Nesten, igjen!

61. min: Sitter og tenker på om noen bytter kan endre kampen litt. Problemet er jo at da Enga stort sett har styrt kampen, uten å score måla.

60. min: Får ikke noe ut av cornerne.

59. min: Enga vinner ny corner, og en til!

58. min: Samme mann får gult kort når han takler Dønnum like etter scoringa.

56. min: Mål. 2-0 Molde: Og mot spillets gang øker Molde ledelsen. Litt ut av ingenting kommer hjemmelaget til innlegg, og via hodet til Ohi ender ballen hos Tobias Christensen som setter inn 2-0.

55. min: Vi skaper ikke noe på corneren, men vinner duell på duell etterpå. Ender med en volley fra Tollås, men ingen stor sjanse. Stopper i tillegg kontringa til Molde etter å ha mista kula.

54. min: Enga vinner corner etter et sterkt angrep, igjen.

53. min: Nære på for Osame! Dønnum og Osame bytta roller fra sist de skapte en sjanse, og Dønnum trer igjennom Sahraoui. Igjen kommer han litt for nærme Linde, og får ikke avslutta ordentlig. God sjanse!

52. min: En ganske rolig start på denne omgangen, egentlig. Begge lag varierer litt i presshøyden.

48. min: Sahraoui kan bli helt avgjørende i andreomgang. Har det lille ekstra til å komme seg forbi motspillere, unggutten som scora sitt første VIF-mål sist runde mot Strømsgodset.

46. min: Målscorer Aursnes hopper inn i ryggen på Aron Dønnum, og lander vondt med huet først. Ser ut til å gå bra med midtbanespilleren til MFK, som ryktes på vei bort fra norsk fotball.

46. min: Matchen sparkes i gang igjen!

For så vidt et godt poeng, dette:

PAUSE: Det var jo skrevet i stjernene at Molde skulle gå i ledelsen etter Vålerengas meget gode start. At det skulle komme på måten det gjorde, var ikke helt heldig. Likevel var det ikke helt uventa, for Klaesson har minst én stor feilinvolvering hver kamp som fort kan føre til avgjørende baklengsmål. Det ble det i kveld. Etter Moldes scoring forsvant trøkket til Enga, og Molde kunne fort leda med mer enn ett mål. Nå er jeg spent på hvordan Fagermo får gutta i gang igjen til andreomgang, for dette ser vanskelig ut! Kanskje Fagermos vanskeligste omgang så langt i sesongen står for prøve.

45. min: Moldes Martin Bjørnbak får gult kort etter en duell med Stokke.

44. min: Oldrup Jensen holder på å gi bort en ny, stor Molde-mulighet. Ordna seg denne gangen.

42. min: En utligning før pause hadde jo vært ypperlig. Hadde trengt det for å få opp selvtilliten igjen, som kan se litt fraværende ut akkurat nå.

41. min: MFK vinner corner. Ufarlig.

38. min: Nære på for Thiago Holm! Dønnum slår en lang ball i bakrom på Stokke som får med seg Holm. 17-åringen bredsider ballen, med feil fot, like utafor stolpa!

37. min: For nei, Vål´enga har ikke klart å skape noe etter at MFK gikk i ledelsen.

36. min: Så får vi høre at Molde ikke har tapt hjemme siden august 2018. Da skal det vli vanskelig å få med seg noe som helst akkurat nå!

33. min: Jada. Kristoffer Klaesson er ung, men det begynner å bli noen avgjørende tabber, altså!

31. min: I Kjetil Haugs to kamper sto han jo bunnsolid. Litt rart at han ikke fikk prøvd seg i flere kamper, da Klaesson flere ganger denna sesongen er direkte skyld i baklengsmål.

28. min: Mål. 1-0 Molde: Har tidligere nevnt at vår førstekeeper, Kristoffer Klaesson, alltid har minst én tabbe i løpet av en kamp. Nå gjør han det igjen. Spiller ballen rett i beina til Molde-spissen, som lekkert spiller videre til Fredrik Aursnes. Han setter inn kampens første mål.

26. min: Sahraoui er nær å spille Dønnum igjennom, men pasninga er litt for lav!

25. min: Nå nærmer Molde seg! Klaesson med en klasseredning som hindrer at det står 1-0 til hjemmelaget.

23. min: Halvspilt førsteomgang, og Vålerenga klart best! Selv om Molde sakte, men sikkert er på vei inn i kampen mot slutten av omgangen.

20. min: Denne tweeten er spot on!

19. min: Corneren var ufarlig.

18. min: Der kommer MFK for første gang og truer VIF. Etter et håpløst utspill fra Klaesson kommer hjemmelaget til et farlig innlegg fra høyre. Tollås er heldigvis våken og får blokkert til corner.

16. min: Ny stor Enga-sjanse! Osame dribler på utsida av 16-meter´n, spiller vegg og kommer aleine igjennom. Kommer dessverre litt for tett på Molde-keeper Linde, men vi er klart nærmest den første scoringa!

15. min: Vi har rett og slett dominert det første kvarteret på Aker Stadion. Frykter en stor Molde-sjanse hvert øyeblikk.

12. min: Nære på for Vålerenga! Osame tar med seg ballen inn mot midten på en overgang, og spiller til Dønnum. Aron er litt ubesluttsom, og får ikke til noen ordentlig avslutning.

11. min: Oldrup Jensen chipper mot Borch på vei igjennom, men pasninga blir litt for lang.

9 min: Flotte tendenser hos Enga! Borch slår en glimrende utsidepasning til Sahraoui, som får lagt inn langs bakken. Hindres av MFK-forsvaret, men Vål´enga har kommet bra i gang!

7. min: Så får Thiago Holm tidlig gult kort her. Sent inne i en sklitakling på Molde-spissen, og det ser greit ut. Noe unødvendig, selvfølgelig.

6. min: Der ja, sikta mot Stokke denne gangen! Bedre utgangspunkt for å vinne i lufta.

5. min: Utspilla kan ikke alltid gå til Sahraoui, Klaesson! Gutten er jo 164 cm høy (lav)!

4. min: Molde med mer ball akkurat nå.

3. min: Enga med ballen i nettet, men avblåses korrekt for offside. Likevel overraskende og positiv start fra Vålerenga!

2. min: Lite å melde om, foreløpig.

1. min: Oldrup Jensen og VIF med avspark. Vi er i gang!

20.23: Kan for så vidt nevne at Moldes Magnus Wolff Eikrem ikke starter for hjemmelaget i kveld. Det kan fort være en fordel for Enga.

20.21: Ni små minutter til kampstart!

20.20: Vi får håpe på en Osame Sahraoui i storform i kveld! Kan fort hende vi får mindre ballinnehav i kveld, så må bruke kula godt når vi først har´n.

20.18: Oooog sist vi tok poeng der var i 2015. Da blei det 0-0.

20.17: Sist vi vant på Aker Stadion var for ti år sida, i 2010! Altså Freddy dos Santos- og Morten Berre-tida. Begynner å bli en stund sida, altså. På tide å gjøre noe med det i kveld!

20.16: Meeeen statistikken mot Molde er ikke til å skryte av:

20.15: Skal vi se. Vanligvis pleier jeg å varsle om tidligere Enga-spellere som mest sannsynlig kommer til å score mot oss. I kveld er det ingen eks. VIF-spillere på motsatt banehalvdel! Herlig.

20.13: I tillegg er det verd å nevne at 2003-modellen Odin Thiago Holm starter sin første kamp i Eliteserien i kveld. Det blir selvfølgelig spennende!

20.10: Cap Tollås sa til meg at Ivan har vært Vålerengas aller beste spiller hittil i år. Det sier litt, da de aller fleste på laget har imponert så langt!

20.08: Rettighetshaver Eurosport mener at det er Ivan Näsberg som skal spille venstreback, men det stemmer ikke. I går drilla Fagermo startelleveren med Ivan som stopper, der han har starta sesongen briliant. Sjekk ut saka mi om den lokale helten her.

20.07: Felix Horn Myhre erstatta Sam Adekugbe forrige match, da sistnevnte måtte ut med skade. 21-årige Horn Myhre gjorde det meget bra som back, med tanke på at ingen av oss så for seg midtbanespilleren i den posisjonen!

20.06: Vålerenga stiller med følgende lag i kveld:
Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Horn Myhre - Thiago Holm, Oldrup Jensen, Vílhjálmsson - Dønnum, Stokke, Sahraoui

20.03: Send gjerne en tweet til @Jonas__Bucher med innspill til kampen, eller send en mail til jonas.bucher@dagsavisen.no!

20.02: Én ting Aslak og jeg har til felles, er at vi begge holder med Vål´enga. Det betyr at disse kampoppdateringene er langt fra nøytrale! Ta en titt på noen av de tidligere bloggene her hvis du vil ha et inntrykk av hvordan detta kommer til å se ut.

20.01: Hvis du ikke har vært innom noen av bloggene tidligere, så er livebloggerens navn fortsatt Jonas Bucher. Jeg jobber som sportsjournalist her i Dagsavisen, og tok over liveblogginga da mannen som starta dette tok seg ferie. Det nærmer seg august, og det kan tenkes at Aslak Borgersrud snart skal gjøre comeback her.

20.00: Enda en ny runde i Eliteserien, gitt. Vålerenga har tatt turen til Molde, og nok en gang skal Dagsavisen følge kampen live!