Sport

Buchers liveblogg: Vålerenga – Strømsgodset

Vålerenga er ubeseira på seks kamper når Strømsgodset gjester Intility Arena. Dagsavisen følger kampen live!

NYESTE OPPDATERINGER KOMMER ØVERST PÅ SIDA

SLUTTRESULTAT: 2-0

SLUTT: Detta gikk jo strøkent! Årsbeste førsteomgang, og en komfortabel 2-0 seier. Andreomgangen handla vel mest om å bare få med seg alle tre poenga, noe vi gjorde. Det må være helt greit, etter en herlig førsteomgang, og med tanke på at Molde borte er neste utfordring borte. Vålerenga er fortsatt på tredjeplass!

90. min: Nå jubles det for hver pasning Vål´enga får til fra tribunen. Moro!

90. min: Så skal det legges til tre minutter!

88. min: Der kunne fort Odin Thiago Holm fått sin første Enga-scoring også! Dønnum dribler seg forbi på venstre, slår hardt inn til Holm. Skuddet til 17-åringen blir blokkert, men vi får likevel ingen corner.

85. min: Ser jo ut til å gå veldig bra, detta. Slipper til veldig lite, og Vålerenga har veldig god kontroll, altså.

84. min: Dønnum skyter fra distanse, midt på keeper.

82. min: Et godt slått frispark fra Borch treffer panna til Mattí, men headinga går over.

80. min: Godset med et lite trøkk nå, når det gjenstår ti minutter pluss tillegg.

77. min: Får ikke noe ut av corneren, men beholder ballen i laget.

76. min: Farlig innlegg fra Borch igjen etter en Enga-overgang. Stokke kommer nesten først på ballen i feltet, og Vål´enga vinner ny corner.

75. min: Midt i muren. Corner til Godset.

74. min: Godset får frispark i farlig posisjon.

73. min: Ivan Näsberg knuser Salvesen i lufta. Har hatt stålkontroll defensivt i kveld!

70. min: Har god kontroll nå, Vål´enga. Slipper til lite og har mye ball.

68. min: Odin Holm får vist seg fram han også! Drar av et par mann, før han spiller til Dønnum på kanten.

67. min: Ut med et stort talent, inn med et annet. Banens beste så langt, Osame Sahraoui er ferdigspilt for dagen, og inn kommer Odin Thiago Holm.

65. min: Skjer lite akkurat nå!

61. min: Verdt å nevne at Horn Myhre har klart seg meget bra så langt som venstreback.

60. min: Strømsgodset med mer ball nå, men Vål´enga står godt imot.

58. min: Har forøvrig bare én "byttemulighet" igjen, dersom Aron må ut. Ser ut til å klare seg.

57. min: Dønnum ligger nede for øyeblikket.

51. min: Bård Finne får en god mulighet fra kanten. Burde slå inn, men blir en mellomting og ballen går midt på keeper.

49. min: Skaper ikke noe farlig på corneren, og vi gir bort ballen. Godset prøver å kontre, men VIF stopper dem. Etterhvert får Oldrup Jensen et svært billig gult kort.

48. min: Corner til Enga! Aron slår igjen.

46. min: Kan forøvrig melde om en misfornøyd Jostein Flo på pressetribuna.

46. min: Oooog da er vi i gang igjen!

Dette melder Klanen like før andreomgang!

PAUSE: For en omgang, Vål´enga! Jeg tror jeg går så langt og sier at detta har vært sesongens beste omgang, og vi burde ha leda med enda større margin enn 2-0. I tillegg til to mål har Vål´enga hatt en feilaktig annulert goal, og vi har styrt kampen fra start. Det gledes til neste omgang!

45. min: MÅÅÅÅÅÅÅL!!! Selvmål!! Dønnum slår corneren inn, og Strømsgodsets spiss, Lars Jørgen Salvesen header ballen i mål for oss! Takk skal du ha. Med det går vi til pause med 2-0!

45. min: Enga med corner, det siste som skjer i førsteomgang!

45. min: Godset med corner. Ufarlig.

45. min: Det legges til to minutter!

43. min: Sahraoui har virkelig selvtillit nå! Viser seg fram fra sin beste side med herlig ballkontroll.

41. min: Kunne fint stått mer enn 1-0 her, Vål´enga!

40. min: Magnus Lekven, som har vært meget god så langt, byttes ut. Har foreløpig ingen forklaring på hvorfor, men Bård Finne kommer inn. Målscorer Sahraoui flyttes ned som indreløper, Finne ut på kant.

35. min: MÅÅÅÅÅÅÅÅL!!! OSAME SAHRAOUI!!! 19-åringen scorer sitt første mål for Vålerenga! En meget fortjent ledelse. Borch kommer seg til innlegg fra høyre, via en Godset-spiller kommer ballen til Osame som setter kula tilbake der den kom fra i mål!

33. min: Så er det Aron Dønnum som kjører show fra sin kant. Drar seg innover, med en "Ronaldo"-chop kommer han seg forbi Godset-forsvareren med en frekk tunell. Skyter fra skrått hold i stolpen og ut!

32. min: Godsets Mawa kommer til kampens største mulighet så langt. Drar seg inn fra venstrekant, skyter, og treffer tverrleggeren! Nesten 0-1.

29. min: Det er så vått på banen, ass. Ballen går fort i kveld! VIF med angrep nå!

25. min: Osame Sahraoui har altså en helt sinnssyk teknikk. Vipper ballen rundt en Godset-spiller og starter med det et godt angrep. Herlig å se på!

23. min: Det HØLJER ned regn på Intility nå!

22. min: Bortelagets Moses Mawa kommer seg til mulighet, Tollås river kantspilleren i trøya og får gult kort. Får etterhvert to cornere på rappen også, Godset. Begge ufarlig

19. min: Adekugbe er på vei inn i garderoben, meldes det. Horn Myhre byttes inn, og det ser faktisk ut som han skal spille venstreback! Midtbanespilleren Felix Horn Myhre, altså!

17. min: Har for øyeblikket kun ti mann på banen nå, Vål´enga.

16. min: Så ser det ut som om Adekugbe har vondt. Holder seg på magen.

15. min: Kjører kampen nå, Vålerenga!

14. min: Ny Enga-mulighet! Oldrup Jensen denne gangen, men skuddet utenfor 16-meteren stryker stolpa!

13. min: Nære for Enga igjen! Innlegg fra Borch etter nydelig oppbyggende spill. Treffer Stoke på bakerste stolpe, han legger ned til Lekven, som skyter like utenfor mål!

11. min: Vål´enga vinner ballen høyt i banen etter godt press, men Dønnum mister ballen til femmeter på kanten.

9. min: Sahraoui kjører dribleraid fra midtbanen. Er nær å treffe Mattí med pasninga, men blir bare nesten. Osame er spennende!

6. min: God mulighet for Mattí og Vålerenga! Nevnte Lekven kommer til inlegg fra høyre. Treffer Víljálmsson i feltet, men headinga går like over mål!

4. min: Magnus Lekven har vært overraskende mye involvert i starten av kampen. En spiller som vanligvis gjør mye "usynlig" arbeid, men sentral så langt.

2. min: Frisk start utpå der! Høy intensitet fra begge lag. Enga med mest ball.

2. min: Rett i klypene til Myhra i Godset-buret.

1. min: Vi vinner corner før minutter har gått! Borch slår fra venstre.

1. min: Ingenting er bedre enn "der er vi i gang"-kommentaren! Enga med avspark.

17.55: Nok kjedelige fakta-opplysninger nå. Kampstart om fem!

17.54: Småkjølig på tribunen i dag, i tillegg til lett nedbør. Har regna som F i hele dag, så er nok en våt matte utpå der! Vannes forøvrig ytterligere i skrivende stund også.

17.50: Som vanlig er vi nødt til å ta en gjennomgang av motstanderlagets tidligere Vålerenga-spellere. Strømsgodset har jo som vi alle veit Herman Stengel, men han er ute av troppen! Ellers er det kun én eks. VIF-speller, og det er Niklas Gunnarsson. Niklas var en flott fyr i Vålerenga, men forsvant litt uforståelig ut av laget i 2016. Nå er´n Godset-speller, og som vi da veit er det mest sanssynlig han som blir målscorer dersom bortelaget først scorer i kveld. Neida! Joda. Vi får se!

17.49: Så er det Aron Dønnum da, dere. Én av våre favoritter, det også. Han er ønska av den historiske klubben Besiktas i Tyrkia, men Aron sier selv det ikke preger han noe negativt. Dønnum preges ikke av Besiktas-interessen (DA+)

17.40: Sjekk ut denne saka om Sahraoui! Sahraouis tøffe valg (DA+)

17.39: I tillegg kommer den nye Klanen-favoritten, Osame Sahraoui, inn på venstrekant. Det forventes vel at Vål´enga får mye ball i denna matchen, og Sahraouis kreativitet kan bli avgjørende! Bård Finne starter dermed på benken.

17.38: Benjamin Stokke erstatter Shala, og Mattí flyttes ned som indreløper.

17.37: To endringer fra sist der altså. Herolind Shala har fått en liten kjenning i lysken, og er dermed ikke med. Synd, for den mannen er som vi alle veit én av våre aller viktigste spillere.

17.36: Så til kveldens kamp: 
Vålerenga stiller med følgende startellever: 
Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe - Lekven, Oldrup Jensen, Vílhjálmsson - Dønnum, Stokke, Sahraoui

17.35: Som vanlig, send meg gjerne en tweet til @jonas__bucher, eller mail til jonas.bucher@dagsavisen.no hvis du har innspill til kveldens match!

17.32: Stemmer det, jeg skriver "vi" om Vål´enga. Livebloggerens navn er fortsatt Jonas Bucher. 20 år gammal sportsjouralist i Dagsavisen, og ihuga Vålerenga-fan. Det ryktes om at mannen som starta liveblogginga fra Vålerengas kamper snart er ferdig med ferien sin. Da kan det tenkes at Aslak Borgersrud gjør comeback her om ikke alt for lenge!

17.31: I kveld er det altså Strømsgodset som kommer på besøk. En motstander Vålerenga har slitt med de siste åra, med unntak av fjorårets 16. mai-kamp. Da slo vi drammenserne 2-0, men vi burde egentlig ha scora flere mål.

17.30: Vi er tilbake igjen i Oslo og på Intility Arena! Hjerelig velkommen skal du være til en ny liveblogg fra Vålerengas eliteserie-kamp mot Strømsgodset.