Sport

«Shampo» slutter som sportssjef – VIF fornyer og endrer staben

Vålerenga Hockey fornyer seg og styrker staben. Espen «Shampo» Knutsen får avløsning som sportssjef.

Bilde 1 av 2

Omsider står nye Jordal Amfi klar til å huse VIFs hjemmekamper, og med den nye arenaen kommer også flere andre endringer i klubben.

Blir mediesjef

Espen «Shampo» Knutsen er for første gang helt ute av det sportslige etter at han kom hjem igjen til Vålerenga, og inntar rollen som medieansvarlig. Rollen han hadde som assistenttrener overtas av mangeårig VIF-profil Morten Ask.

Ny sportssjef

I tillegg har klubben fått på plass lagets U21-trener, Frikk Juell, som ny sportssjef.

– Først og fremst er det jo med stor ydmykhet jeg tar på meg den oppgaven. Det er en formidabel oppgave, som kommer med store krav. Men det trigger meg, sier Frikk Juell til Dagsavisen.

Han er klar på hvor han vil med klubben.

– Vi skal jo ta tilbake tronen som en bauta i norsk hockey. Resultatmessig har vi ikke vært der vi ønsker å være de siste sesongene, men det har vært litt trøblete med overgang til ny hall. Men vi ønsker jo å ta tilbake tronen som en soleklar gullkandidat, smeller det klokkeklart gjennom telefonrøret, fra hans ferietilværelse i Danmark.

Det betyr at han tar over etter en også ferierende Espen Knutsen. Han skal inn i en ny rolle som medieansvarlig i klubben.

Ask som ny assistent

– Jeg har vært på isen i nesten hele mitt liv, og ønsket en litt annen rolle framover. Samtidig går vi inn i en ny æra, og vi ser vi er nødt til å forsterke både administrasjon og det sportslige apparatet dersom vi skal ta tilbake hegemoniet i norsk ishockey, sier Espen Knutsen til klubbens hjemmeside.

«Shampo» har de siste årene også fungert som Roy Johansens assistenttrener.

Inn i den rollen kommer Morten Ask, som har en lang spillerkarrierer bak seg.

Ishockeysesongen starter ikke før i oktober og åpningskampen på nye Jordal Amfi spilles 10. oktober mot Grüner. Hvor stort publikum som slippes inn til den kampen er foreløpig uavklart.

Mer fra Dagsavisen