Sport

Har solgt nesten 7000 billetter til en kamp man ikke får se

Lillestrøms første hjemmekamp utenfor toppserien i fotball siden 1974 vekker engasjement. Klubben har solgt tusenvis av billetter som ikke kan brukes i tirsdagens kamp mot HamKam på Åråsen.

Iveren etter å støtte Lillestrøms jakt på opprykk er stor. Tirsdag morgen hadde 6632 personer løst billett til en kamp de må følge fra sofakroken.

– Vi tenker at dette beviser at vi har Norges beste supportere. Både på stadion, og ikke minst hjemme i sofaen, sier daglig leder Robert Lauritsen i LSK til NTB.

Når HamKam gjester Åråsen tirsdag kveld er det kanarifuglenes første hjemmekamp i 1. divisjon siden 1974. På grunn av koronarestriksjonene vil det store flertallet likevel ikke slippe inn på tribunene.

– Dette viser hvilket engasjement det er rundt klubben selv om vi er i 1. divisjon. Denne dugnadsånden og iveren etter å hjelpe klubben tilbake til Eliteserien fortest mulig varmer noe vanvittig, sier Lauritsen.

Han forklarer at drømmen var å nå 10.000 solgte billetter, selv om det var «helt høl i hue». Det hårete målet nås ikke, men likevel mener LSK-toppen at kampanjen har vært unik.

– Jeg tror ikke jeg har sett et sånn engasjement rundt noen andre klubber. Jeg ser noen har gjort mye, men dette må likevel være den beste virtuelle kampanjen som har vært hittil, sier Lauritsen til NTB.

Lillestrøms kamp mot HamKam går av stabelen tirsdag kl. 19.

Lillestrøm serieåpnet borte mot Grorud fredag, en kamp de vant 1-0 under de nye trenerne Geir Bakke og Petter Myhre.