Satte Braut Haaland fullstendig i skyggen

(Borussia Dortmund - Hoffenheim 0-4). Andrej Kramaric var i fyr og flamme og scoret alle fire målene da Hoffenheim knuste Borussia Dortmund 4-0 borte i den siste bundesligarunden lørdag.

Den meget sterke borteseieren for Hoffenheim, kombinert med Wolfsburgs 0-4-tap for Bayern München, gjør at Håvard Nordtveit og co. avanserte en plass på tabellen til sjetteplass på sesongens siste dag.

Det betyr gruppespillsplass i europaligaen neste sesong for Hoffenheim.

Tidligere Leicester-spiss Andrej Kramaric hadde sitt livs kamp med fire mål.

Fire fulltreffere

1-0 satt bak Roman Bürki etter åtte minutter. Spissen skjøt på første berøring fra 17 meter etter pasning fra Pavel Kaderábek, og like etter lå ballen limt i krysset.

2-0 var et faktum etter halvtimen. Kramaric var på rett plass til rett tid da han bredsidet inn et skudd fra Robert Skov fra fem meter. Dortmund-spillerne ropte på offside, men ble ikke hørt.

3-0 kom etter at Kramaric lurte Dortmund-forsvarer Lukasz Piszczek med en helfrekk skuddfinte. Fra 14 meter satte kroaten ballen mellom beina på keeper Bürki.

Og Kramaric var ikke ferdig med det.

4-0 var signert samme mann fra elleve meter. Spisskollega Munas Dabbur ble lagt i bakken og fikk straffe, og fra straffemerket skjøt Kramaric via hanskene til Dortmunds sisteskanse og i mål.

Haaland i skyggen

Kramaric er den første Hoffenheim-spilleren til å score fire mål i en kamp, og også den første til å score fire mål mot Dortmund, i Dortmund.

Hoffenheim hadde flust av muligheter til å score mange flere mål, men det endte med 4-0.

Nordtveit kom inn etter 83 minutter for Hoffenheim. Erling Braut Haaland ble satt i skyggen av Kramaric og leverte en svak kamp.

Dortmund kan trøste seg med at 2.-plassen var sikret før kampen lørdag.

Tysk 1. Bundesliga menn lørdag, 34. runde:

Borussia Dortmund – Hoffenheim 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Andrej Kramarić (str. 8), 0-2 Kramarić (str. 30), 0-3 Kramarić (str. 48), 0-4 Kramarić (str. 50).

Erling Braut Haaland spilte hele kampen for Dortmund. Nordtveit spilte sju minutter som innbytter for Hoffenheim.

Augsburg – RB Leipzig 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Timo Werner (28), 1-1 Ruben Vargas (72), 1-2 Werner (80).

Leverkusen – Mainz 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Kevin Volland (2).

Borussia Mönchengladbach – Hertha Berlin 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Jonas Hofmann (7), 2-0 Breel Embolo (78), 2-1 Vedad Ibišević (90).

Per Ciljan Skjelbred spilte 45 minutter som innbytter for Hertha Berlin.

Eintracht Frankfurt – Paderborn 3-2 (2-0)

Mål: 1-0 Sebastian Rode (9), 2-0 André Silva (33), 3-0 Bas Dost (52), 3-1 Mohamed Dräger (55), 3-2 Sven Michel (75).

Freiburg – Schalke 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Luca Waldschmidt (20), 2-0 Jonathan Schmid (38), 3-0 Lucas Höler (46), 4-0 Waldschmidt (57).

Union Berlin – Fortuna Düsseldorf 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Anthony Ujah (27), 2-0 Christian Gentner (55), 3-0 Suleiman Abdullahi (90).

Werder Bremen – Köln 6-1 (3-0)

Mål: 1-0 Yuya Osako (23), 2-0 Milot Rashica (27), 3-0 Niclas Füllkrug (29), 4-0 Davy Klaassen (55), 5-0 Osako (58), 5-1 Dominick Drexler (62), 6-1 Josh Sargent (68).

Wolfsburg – Bayern München 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Kingsley Coman (str. 4), 0-2 Mickaël Cuisance (str. 37), 0-3 Robert Lewandowski (str. 72), 0-4 Thomas Müller (str. 79).