Manchester City lekte med Burnley

(Manchester City - Burnley 5-0). Mannskapet til Pep Guardiola gjorde kvelden til et lite mareritt for gjestene.

Unggutten Phil Foden scoret da City restartet sin sesong med 3-0-seier over Arsenal i forrige uke, og mandag åpnet samme mann scoringsballet midtveis i første omgang. Den harde skuddet fra distanse føk inn i nettet under gjestenes keeper Nick Pope.

Det ble starten på et målshow som fortsatte med to scoringer av Riyad Mahrez rett før pause.

Full form

I annen omgang satte David Silva inn 4–0 etter strålende angrepsspill signert hjemmelaget, før Burnley-forsvaret igjen ble statister da Phil Foden ble tomålsscorer.

– Jeg prøver å gjøre det beste jeg kan for laget og gripe de sjansene jeg får. Nå er jeg i god form, og jeg håper å fortsette på samme måte, sa Foden i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Manchester City har fyrt på samtlige sylindere etter koronapausen, men det er etter alle solemerker for sent med tanke på ligagullet. Liverpool har 20 poengs ledelse på tabelltoppen når åtte ligarunder gjenstår.

Burnley er på sin side nummer elleve i Premier League. Trøsten for mannskapet til Sean Dyche etter mandagens ydmykelse er at avstanden ned til lagene i nedrykksstriden er betydelig.

Skåret i gleden for City var at måltyven Sergio Agüero måtte forlate banen med skade.

Engelsk Premier League menn mandag, 30. runde:
Manchester C. – Burnley 5-0 (3-0)

Mål: 1-0 Phil Foden (23), 2-0 Riyad Mahrez (43), 3-0 Mahrez (str. 45), 4-0 David Silva (52), 5-0 Foden (63).

Dommer: Andre Marriner.

Gult kort: João Cancelo, Manchester C., Josh Brownhill, Burnley.

Manchester C. (4-3-3): Ederson – João Cancelo, Nicolás Otamendi, Fernandinho (Aymeric Laporte fra 61.), Oleksandr Zinchenko – Phil Foden (Leroy Sané fra 79.), Rodri, David Silva – Riyad Mahrez (Kevin De Bruyne fra 61.), Sergio Agüero (Gabriel Jesus fra 45.), Bernardo.

Burnley (4-4-2): Nick Pope – Matthew Lowton, James Tarkowski, Ben Mee, Charlie Taylor – Josh Brownhill, Jack Cork, Ashley Westwood, Dwight McNeil – Jay Rodriguez (Erik Pieters fra 60.), Matej Vydra (Max Thompson fra 88.).